Malzemeler:
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı minik minik doğranmış bitter çikolata ( ben kuvertür kullandım )
200 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı dolusu toz şeker ( ben yarısını esmer şeker kullandım. Eğer esmer şekeriniz yoksa 1 çorba kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz )
1 bütün yumurta artı bir yumurtanın sarısı
Kenarları yüksek bir kaba tereyağını alın ve mikserin orta hızında rengi beyazlayana kadar 2 dakika kadar çırpın. Benim en sevmediğim kısmı budur çünkü eğer tezgah mikseriniz yoksa ortalığa sıçratmadan bu işlemi yapmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Kenarları yüksek çırpma kabı tercih etmemin sebebi de bu zaten... Şekeri de yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları da ekleyip beş dakika daha orta hızda çırpmaya devam edin.
Karışım iyice özleşince yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin. Unu eklerken mikseri düşük ayara getirirseniz ortalık una bulanmamış olur:) En son çikolataları ekleyip mikserle ya da spatulayla karıştırın. Kuru elinizle ellediğiniz zaman hamur ele yapışmamalı. Eğer elinize çok yapışıyorsa bir çorba kaşığı daha un ekleyip iyice karıştırın.
Ertesi gün hamuru oda sıcaklığına göre değişen bir süre olduğu için takribi 5 dakika dışarıda beklettikten sonra koparacak ve şekil verecek kıvama gelince tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Hamurunuz yayılacağı için arada üçer parmak boşluk bırakın. Biten tepsiyi buzdolabına kaldırıp 1 saat, vaktiniz yoksa derin dondurucuda üstü açık 15-20 dakika bekletin.
Eğer daha çikolatalı görünmesini istiyorsanız sıcakken elinize aldığınız bir parça çikolatayı kurabiyelere sürebilirsiniz.
İlk tepside pişen kurabiyeler soğumaya başlayınca terleme yapmaması için tel ızgaranın üzerine alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder