Ben evde oğlumun ısrarları üzerine aldığımız karamel sosunu kullandım ama siz isterseniz daha önce tarifini verdiğim karamel sosunu kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı un ( 140 gr )
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker ( 150 gr )
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 - 2 damla limon suyu
Şerbeti için:
500 ml süt
1 paket ( 200 ml ) süt kreması
1 su bardağı toz şeker ( varsa süt reçeli )
Üzeri için:
Karamel sos
Şerbeti için olan malzemeleri bir kaba alıp mikserle köpüklü ayran gibi bir görüntü alıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.
Yumurta beyazların ve sarılarını ayırın. Beyazlarını limon suyuyla birlikte çırpmaya başlayın.
Yumurta beyazınız köpürmeye başlayınca şekeri bir kaç seferde ekleyerek çırpmaya devam edin. Beyazlar traş köpüğü kıvamına gelince yumurta sarılarını da 4 seferde ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unlu karışımı da ekleyip karışım homojen bir yapı olunca karıştırmayı bırakın. Yağlanmış tercihen kare tepsiye ya da borcama ( servisi daha kolay olması açısından ) dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri hafif pembe bir renk alıp içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Bu şekilde üzerini strechleyip tercihen bir gece buzdolabında bekletin. servis yapacağınız zaman dilimlere ayırın ve üzerine karamel sosunu dökün. İsterseniz çikolatalı ya da meyveli soslarla da deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder