Ölçü olarak epey fazla kekiniz oluyor. Siz isterseniz küçük bir kek kalıbınız varsa, yarısını da oraya döküp dilimleyerek de tüketebilirsiniz.... Ya da yarım ölçü yapabilirsiniz...
Badem ezmesi koymasanız da olabilir...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket ( 25 gr ) kakao
1 küçük kase vişne ( çekirdeksiz )
1 küçük kase küp küp doğranmış badem ezmesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Cup cake-muffın kalıplarınızı tepsinize dizin onu da kenara alın.
Fırın 170 derecede ısıtmaya başlayın.
Yumurta ve şekeri çırpma kabınıza alın ve yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı da sırayla ekleyip 1'er dakika çırpın. Unlu karışımı da ekledikten sonra karışım özleşene unlar kaybolana kadar çırpmaya devam edin. En son vişne ve badem ezmelerini de ekledikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp muffın kalıplarına tatlı ya da yemek kaşığıyla bir parmak boşluk kalacak şekilde eşit şekilde paylaştırın. Eğer vişneler belli olsun isterseniz benim gibi üzerlerine birer ikişer adet vişne tanesi koyabilirsiniz.
Fırında yaklaşık 30 dakika içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder