11 Eylül 2014 Perşembe

REYHAN ŞERBETİ


Evet sonunda son bardakta yakalayabildim. Evde çoğu zaman ben daha tek yudum dahi alamadan bitiyor bu şerbet... En küçüğünden en büyüğüne çek sevildi bizim evde.. İlk denemede çocuklara tadı ve kokusu bir garip gelse de sonradan vazgeçilmez oldu onlar için... Kızımı en çok cezbedense tatlı pembe rengi oldu:)

Yemeğe gittiğimiz arkadaşımın ikram ettiği bu içeceğe ilk anda kokusundan sonra da tadından dolayı hayran kaldım. Hele de yapımının bu kadar basit olması dediğim gibi bizim için vazgeçilmez oldu...


Malzemeler:

1 demet reyhan ( mor fesleğen )
1 çay kaşığı limon tuzu ya da yarım limon suyu
8 yemek kaşığı toz şeker ( tadına bakarak şeker oranını artırabilir ya da azaltabilirsiniz )
kaynamış su

Reyhanları iyice yıkayıp ayıklayın. Sığabileceği geniş bir tencereye alın. Limon tuzu ve şekeri de üzerine serpiştirdikten sonra 1.5 lt kaynamış suyu üzerine yavaş yavaş akıtın. Kapağını kapatıp 10 dakika bekleyin. Şekerler erisin diye karıştırdıktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp cam bir sürahiye aktarın. Bir süre dışarıda oda sıcaklığında ısısının düşmesini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıp soğuyunca buzla beraber servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder