Yemeğe gittiğimiz arkadaşımın ikram ettiği bu içeceğe ilk anda kokusundan sonra da tadından dolayı hayran kaldım. Hele de yapımının bu kadar basit olması dediğim gibi bizim için vazgeçilmez oldu...
Malzemeler:
1 demet reyhan ( mor fesleğen )
1 çay kaşığı limon tuzu ya da yarım limon suyu
8 yemek kaşığı toz şeker ( tadına bakarak şeker oranını artırabilir ya da azaltabilirsiniz )
kaynamış su
Reyhanları iyice yıkayıp ayıklayın. Sığabileceği geniş bir tencereye alın. Limon tuzu ve şekeri de üzerine serpiştirdikten sonra 1.5 lt kaynamış suyu üzerine yavaş yavaş akıtın. Kapağını kapatıp 10 dakika bekleyin. Şekerler erisin diye karıştırdıktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp cam bir sürahiye aktarın. Bir süre dışarıda oda sıcaklığında ısısının düşmesini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıp soğuyunca buzla beraber servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder