5 Eylül 2014 Cuma

MARZİPAN-BADEM EZMESİ



Kurabiye kaplamak için yaptığım ama yapılamadan tüketilen bir badem ezmesi tarifim var bugün sırada...

Şeker hamuru kaplanmış kurabiyeleri görsel olarak çok beğenmeme rağmen tadından hiç hoşlanmadığım ayrıca pasta kaplamayı da denemeyi düşündüğüm için böyle bir tarif arayışına giriştim. Dediğim gibi hem ayak üstü yenildiği hem de kıvamı tam istediğim gibi olmadığı için bu teşebbüsüm başka bahara kaldı... Yumurta beyazıyla yapılan tarifler sanırım kaplamaya daha uygun olacak. Bu reçete yumurta sarısıyla yapıldığı için biraz yumuşak oldu.

Badem ezmesinden hoşlanıyorsanız, bayramlarda sunum yapmak için kalıplara sıkıştırarak değişik şekilde figürlerle ya da üzerine şeker hamurundan süslemelerle bebek mevlütlerinde dahi kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

60 ml su
300 gr toz şeker
200 gr toz badem
1 yumurta sarısı
aldığı kadar pudra şekeri


Su ve şekeri beraber küçük bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın, suyun rengi dönmeye başlayınca altını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra bademleri içine koyup tahta kaşıkla karıştırın bu arada ısısı biraz düşen karışıma yumurta sarısını da ekleyip tekrar karıştırın. Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince şekeri eklemeyi bırakın. Hamuru dilerseniz strech filme dilerseniz kalıplara koyup buzdolabında saklayın. Eğer fazla gelirse derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder