Burada vişnelerin suyunu kullanıyoruz ama taneleri sakın atmayın. Derin dondurucuya kaldırın. Vişneli muffin tarifi de yolda...
Malzemeler:
1 lt su
1 kg çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı toz şeker ( siz şekeri tadına bakarak kendinize göre ayarlayın. )
1\2 limon
Tencereye vişneleri, suyu ve toz şekeri alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve vişneler şişip çatlayana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limonun suyunu da sıkın bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra süzgeçle sürahiye alın. Süzerken vişne tanelerini ezmeden süzdürün ki vişne suyunuz bulanık olmasın. Vişne tanelerini derin dondurucuya vişneli muffin için kaldırabilirsiniz.
Soğuyunca afiyetle için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder