29 Ağustos 2014 Cuma

EV YAPIMI VİŞNE SUYU


Vişne zamanı bitti bitiyor ama sanırım bir süre daha pazarlarda bulabilirsiniz ya da derin dondurucuya kaldırdıysanız oradan da çıkarıp kullanabilirsiniz. Bizim evde çocukları ice tea bağımlılığından kurtarmak için ev yapımı içeceklere biraz ağırlık verdim bu yaz. Sırada yazılmayı bekleyen bir kaç içecek tarifi daha var. Yaz bitmeden en yakın zamanda yazılarını tamamlarım diye düşünüyorum...

Burada vişnelerin suyunu kullanıyoruz ama taneleri sakın atmayın. Derin dondurucuya kaldırın. Vişneli muffin tarifi de yolda...

Malzemeler:

1 lt su
1 kg çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı toz şeker ( siz şekeri tadına bakarak kendinize göre ayarlayın. )
1\2 limon

Tencereye vişneleri, suyu ve toz şekeri alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve vişneler şişip çatlayana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limonun suyunu da sıkın bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra süzgeçle sürahiye alın. Süzerken vişne tanelerini ezmeden süzdürün ki vişne suyunuz bulanık olmasın. Vişne tanelerini derin dondurucuya vişneli muffin için kaldırabilirsiniz.

Soğuyunca afiyetle için.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder