29 Ağustos 2014 Cuma

BAMYA KIZARTMASI


Yaz bitecek, bamyalar tezgahtan kalkacak ama ben hala bu tarifi yazamadım hem de bu kadar lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolayken:(  Bugün yazımı kısa kesip pazar alışverişinize hemen denemeniz için tarife geçmek istiyorum...

Malzemeler:

250 gr iri kınalı bamya
2 adet orta boy domates
sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvı yağ


Bamyaları önce yıkayıp suyunu süzdürün ve başlarını koni şekilde keserek ayıklayın. Kızartma tenceresine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyun. Yağ kızınca hafif tuzladığınız bamyaları atın ve ısıyı orta ateşe düşürün. Bir dakika kadar kapağı kapalı pişirin. Ara ara karıştırarak rengi dönünceye kadar kızartın. Tencereniz küçükse iki seferde kızartın bamyalarınızı...

Kızaran bamyaları kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Kızartma tenceresindeki yağın bir çorba kaşığı kadar olan kısmını tencerede bırakıp kalan yağı başka bir kaba alın. Aynı tencereye hafif tuzladığınız rendelenmiş domatesleri yağ kızınca ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Servis kabınıza bamyaları dizin ve üzerine pişirdiğiniz domates sos ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


2 yorum: