26 Ağustos 2014 Salı

YALANCI KAYSERİ YAĞLAMASI




Genel olarak kışın yapmayı tercih ettiğim lezzetli mi lezzetli bildiğimiz lazanyanın türkçe versiyonu... İçine beşamel girmediği için ama çok daha hafifi bana göre... Lakin bu sıcakta ocağın başında kim duracak şimdi diye üşendiğim için hazır paket lavaşlarla denedim bu defa... Lezzeti elde açılan hamurla boy ölçüşemez ama kendi kulvarında gayet de güzel oldu...

Kayserili bir arkadaşımda tatmıştım daha önce ve tabii denemek kaçınılmaz sondu:) Nedense fotoğraflayıp bloga koymak nasip olmadı. Nedenini biliyorum aslında sıcakken tüketmek istediğimiz için ve genelde kalabalık misafire denk geldiği için o hengamede unutuyorum...

Malzemeler:

1 paket tortilla ya da lavaş ekmeği ( marketlerde ekmek bölümünde bulabilirsiniz. )
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 domates

Üzeri için:

sarımsaklı yoğurt



Bir tencereye biraz sıvı yağ ekleyin. ( kıymanızın yağ durumuna göre ayarlayabilirsiniz. ) Kıymanız suyunu önce salıp sonra çekecek, ardından ince ince doğradığınız biber ve soğanları ekleyin. Biber salçasını da kokusu çıkan kadar kavurup rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve suyunu çektirene kadar pişirin. Hafif sulu dökülebilir bir kıvamı olmalı. Eğer çok katı olursa biraz sıcak su ekleyin. En son maydanozları ekleyin ve ocaktan alın.

Lavaşın bir tanesini servis tabağına alın ve kıymalı sosunuz sıcakken üzerine iki yemek kaşığı kadar gezdirin. Diğer lavaşı da üzerine kapatın ve onun üzerine de kıymalı sosunuzu gezdirin. Bu işlemi kıymanız bitene kadar devam ettirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Lavaşlarınız artarsa derin dondurucuda saklayabilir ya da buradaki pizzayı yapabilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder