22 Ağustos 2014 Cuma

VİŞNELİ KEDİ DİLİ BİSKÜVİLİ PASTA




Yaz aylarına uygun fırın çalıştırmadan hazırlayabileceğiniz tek zorluğu iç kremasını pişirmek olan yapımı son derece kolay bir pastam var bugün... Daha önce tarifini vermiş olduğum çikolatalı pastacı kremasını ya da sizin kendi istediğiniz herhangi bir kremayı kullanabilirsiniz. Ben ilk katına çikolatalı pastacı kreması ikinci katına da 1\2 bardak sütle çırptığım krem şanti kullandım. En üstü de Dr Oetker'in çikolata sosunu sıkıp süsledim. Dediğim gibi iç malzeme olarak evde yaptığınız artan malzemeleri ya da buradaki peynir kremasını kullanabilirsiniz.

Bir de burada ihtiyacınız olan bir çember. Benim 20 cm'lik çemberim bu tarif için uygun geldi... Siz kendi kalıbınıza göre ölçüleri artırıp azaltabilirsiniz...

Malzemeler:

1 paket kedi dili bisküvi ( içinden iki paket çıkıyor )
ıslatmak için süt

Çikolatalı pastacı kreması ( 1\2 ölçü )

1\2 bardak soğuk sütle çırpılmış krem şanti ( 1 paket )

Dr Oetker çikolatalı sos

1 kase çekirdekleri ayırılmış vişne

Çikolatalı pastacı kremasını yarım ölçü olacak şekilde tarife göre hazırlayın.

Vişneden 10-15 adet süsleme için ayırın.

Kedi dillerini, bir kaseye koyduğunuz süte içinde bekletmeden batırıp çıkartın ve önce kalıbınızın yan duvarlarını kedi dillerinin şekerli kısmı dışarı bakacak şekilde yerleştirin. Tabanını da boşluklara kedi dillerini kırarak boş yer kalmayacak şekilde dizin. Çikolatalı pastacı kremasının tamamını dökün ve vişnelerin yarısını dizin. Ben bu kata vişne koymadım. İkinci kata kedi dillerini tekrar sütte çok bekletmeden batırıp çıkarın ve kremanın üzerine dizin.



Çırpılmış krem şantiyi de ikinci kata yaymadan önce kalan vişnenin tamamını dizin ve üzerini ıslak kaşığın tersiyle düzleyin. Bu arada fotoğraf çekmeyi unutmuşum:(

Pastayı bu şekilde buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirin. 1 saat sonunda çikolatalı sosunu döküp süslemesini yapabilirsiniz. Üzerine strech folyo kapatıp ( tercihen bir gece ) servis zamanına kadar buzdolabında bekletin. Eğer zamanınız yoksa 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Servisten önce çemberi çıkartıp dilimleyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder