Bir de burada ihtiyacınız olan bir çember. Benim 20 cm'lik çemberim bu tarif için uygun geldi... Siz kendi kalıbınıza göre ölçüleri artırıp azaltabilirsiniz...
Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi ( içinden iki paket çıkıyor )
ıslatmak için süt
Çikolatalı pastacı kreması ( 1\2 ölçü )
1\2 bardak soğuk sütle çırpılmış krem şanti ( 1 paket )
Dr Oetker çikolatalı sos
1 kase çekirdekleri ayırılmış vişne
Çikolatalı pastacı kremasını yarım ölçü olacak şekilde tarife göre hazırlayın.
Vişneden 10-15 adet süsleme için ayırın.
Kedi dillerini, bir kaseye koyduğunuz süte içinde bekletmeden batırıp çıkartın ve önce kalıbınızın yan duvarlarını kedi dillerinin şekerli kısmı dışarı bakacak şekilde yerleştirin. Tabanını da boşluklara kedi dillerini kırarak boş yer kalmayacak şekilde dizin. Çikolatalı pastacı kremasının tamamını dökün ve vişnelerin yarısını dizin. Ben bu kata vişne koymadım. İkinci kata kedi dillerini tekrar sütte çok bekletmeden batırıp çıkarın ve kremanın üzerine dizin.
Pastayı bu şekilde buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirin. 1 saat sonunda çikolatalı sosunu döküp süslemesini yapabilirsiniz. Üzerine strech folyo kapatıp ( tercihen bir gece ) servis zamanına kadar buzdolabında bekletin. Eğer zamanınız yoksa 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Servisten önce çemberi çıkartıp dilimleyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder