Malzemeler:
1 paket ( 200 ml ) süt kreması
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu ( kahve beyazlatıcı da olabilir )
1 kase bütün kavrulmuş fındık
3 su bardağına yakın hindistan cevizi
bulamak için bir kase hindistan cevizi
Hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Bazı kremalar daha sulu olduğu için hindistan cevizini yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele çok hafif yapışan bir kıvam alınca eklemeyi bırakın... Yoğurduğunuz ele sürekli yapışacağı için kontrolu diğer elinizle yapmanız hindistan cevizini fazla eklemeden kıvamı daha rahat yakalamanızı sağlar...Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasını baş parmağınızla açıp fındığı içine koyun ve tekrar yuvarlayıp fındığın içine gömülmesini sağlayın. Bulamak için ayırdığınız hindistan cevizini geniş bir tabağa alın. Yuvarladığınız topları tabağın alabileceği kadar yapar ondan sonra hindistan cevizine bularsanız işiniz daha da kolaylaşır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder