18 Ağustos 2014 Pazartesi

FINDIKLI HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI


 Yaz için yapılması uygun fırın çalıştırmadan, ocak açmadan yapabileceğiniz pratik bir tatlı daha.. Malzeme bulma sıkıntısı da yok... Bi deneyin derim...

Malzemeler:

1 paket ( 200 ml ) süt kreması
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu ( kahve beyazlatıcı da olabilir )
1 kase bütün kavrulmuş fındık
3 su bardağına yakın hindistan cevizi

bulamak için bir kase hindistan cevizi


Hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Bazı kremalar daha sulu olduğu için hindistan cevizini yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele çok hafif yapışan bir kıvam alınca eklemeyi bırakın... Yoğurduğunuz ele sürekli yapışacağı için kontrolu diğer elinizle yapmanız hindistan cevizini fazla eklemeden kıvamı daha rahat yakalamanızı sağlar...Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.


Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasını baş parmağınızla açıp fındığı içine koyun ve tekrar yuvarlayıp fındığın içine gömülmesini sağlayın. Bulamak için ayırdığınız hindistan cevizini geniş bir tabağa alın. Yuvarladığınız topları tabağın alabileceği kadar yapar ondan sonra hindistan cevizine bularsanız işiniz daha da kolaylaşır.


Hamurunuz bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin... Eğer varsa cupcake kağıtlarında daha şık servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder