20 Kasım 2014 Perşembe

ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI PASTA

Yeğenim Alperen için hazırladığım pasta.. Yeni bir iş hazırlığı için çok çok yoğun olmama rağmen benden pasta beklediğini bilmemden ötürü şeker hamurlu olmasa da en basit haliyle kremalı bir pasta hazırlayabildim. Pastayı görünce, gözleri şeker hamurlu pasta aradığı için olsa gerek, hazırlayamadığımı zannetmiş, hazır pasta almışsın, dedi:)


Pandispanyasında burada yaptığım tarifi kullandım. Kreması da gene burada kullandığım tarif. Kremayı ikiye ayırdım sıcakken birine 100 gr bitter kuvertür diğerine 100 gr beyaz çikolata ekledim. Üç katlı pastanın ilk katına beyaz çikolatalı krema ve çikolata kaplı antep fıstık ve çırpılmış krem şanti sürdüm. İkinci katına da  bitterli krema ve mat fıstık üzerine tekrar krem şanti sürdüm.


Üzerini de bir bardaktan biraz eksik sütle çırptığım krem şantiyle sıvadım. Pastayı buzdolabına kaldırdım. Çikolatalı sosu için 100 gr kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıttım ve içine 80 gr bitter çikolatayı koyup erittim. Sos ılınınca dikkatlice pastanın üzerine döküp süsledim... Buzdolabında dinlendirdikten sonra mat fıstık ve çikolatayla süsledim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder