Pandispanyasında burada yaptığım tarifi kullandım. Kreması da gene burada kullandığım tarif. Kremayı ikiye ayırdım sıcakken birine 100 gr bitter kuvertür diğerine 100 gr beyaz çikolata ekledim. Üç katlı pastanın ilk katına beyaz çikolatalı krema ve çikolata kaplı antep fıstık ve çırpılmış krem şanti sürdüm. İkinci katına da bitterli krema ve mat fıstık üzerine tekrar krem şanti sürdüm.
Etiketler
AMONYAK
(1)
ANA YEMEKLER
(13)
ANTEP FISTIĞI
(2)
APERATİFLER
(46)
BADEM EZMESİ
(2)
BADEM UNU
(1)
BAKLAVA
(2)
BEYAZ ÇİKOLATA
(1)
BEZE
(2)
BÖĞÜRTLEN
(1)
BÖREKLER HAMUR İŞLERİ
(9)
CHEESECAKE
(6)
CORN FLAKES
(4)
CUPCAKE
(6)
ÇİKOLATA
(1)
ÇORBALAR
(2)
EKMEK
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
EVDE YAPALIM
(49)
HAMUR İŞLERİ
(68)
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
(3)
İÇECEKLER
(1)
KAHVALTILIKLAR
(25)
KARAMEL
(6)
KEKLER
(23)
KESTANE
(1)
KREMALAR
(41)
KREMALI PASTALAR
(27)
KROKAN
(2)
KURABİYELER
(48)
LİMON SOSU
(1)
MAKARNALAR
(2)
MAKARON
(4)
MARSHMALLOW
(10)
MAYALI HAMUR İŞLERİ
(1)
MERENG
(1)
MEYVE SULARI
(2)
MEYVELİ PASTA
(7)
MEZELER
(1)
MİLFÖY
(1)
MOUSSE
(5)
MÜSLİ
(1)
PANDİSPANYA
(14)
PARTİ HAZIRLIKLARI
(6)
PASTA KEKİ
(17)
PASTA SOSLARI
(12)
PASTALAR
(44)
PATLICAN
(1)
PESTO
(2)
PEYNİR KREMASI
(4)
PİLAV TARİFLERİ
(1)
PİZZA
(1)
POĞAÇALAR
(4)
POP CAKE
(1)
PORTAKAL
(1)
PRATİK TARİFLER
(34)
ROYAL İCİNG
(1)
SALATALAR
(31)
SEBZE YEMEKLERI
(1)
SOS
(6)
SOSYAL SORUMLULUK
(1)
SÜT REÇELİ SWETENED CONDENSED MİLK
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(15)
ŞEKER HAMURLU BEBEK ( BABY SHOWER ) KURABİYELERİ
(2)
ŞEKER HAMURLU KURABİYELER
(8)
ŞEKER HAMURLU PASTALAR
(16)
ŞEKER HAMURLU TARİFLER
(24)
ŞEKER HAMURU
(21)
ŞERBETLER
(2)
ŞU HAMURU
(1)
TARTLAR
(5)
TATLILAR
(18)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TURŞULAR
(1)
TUZLU KEKLER
(1)
TUZLU KURABİYE
(4)
TUZLULAR
(7)
VİŞNE
(1)
YAŞ PASTALAR
(42)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
20 Kasım 2014 Perşembe
ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI PASTA
Yeğenim Alperen için hazırladığım pasta.. Yeni bir iş hazırlığı için çok çok yoğun olmama rağmen benden pasta beklediğini bilmemden ötürü şeker hamurlu olmasa da en basit haliyle kremalı bir pasta hazırlayabildim. Pastayı görünce, gözleri şeker hamurlu pasta aradığı için olsa gerek, hazırlayamadığımı zannetmiş, hazır pasta almışsın, dedi:)
Pandispanyasında burada yaptığım tarifi kullandım. Kreması da gene burada kullandığım tarif. Kremayı ikiye ayırdım sıcakken birine 100 gr bitter kuvertür diğerine 100 gr beyaz çikolata ekledim. Üç katlı pastanın ilk katına beyaz çikolatalı krema ve çikolata kaplı antep fıstık ve çırpılmış krem şanti sürdüm. İkinci katına da bitterli krema ve mat fıstık üzerine tekrar krem şanti sürdüm.
Üzerini de bir bardaktan biraz eksik sütle çırptığım krem şantiyle sıvadım. Pastayı buzdolabına kaldırdım. Çikolatalı sosu için 100 gr kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıttım ve içine 80 gr bitter çikolatayı koyup erittim. Sos ılınınca dikkatlice pastanın üzerine döküp süsledim... Buzdolabında dinlendirdikten sonra mat fıstık ve çikolatayla süsledim...
Pandispanyasında burada yaptığım tarifi kullandım. Kreması da gene burada kullandığım tarif. Kremayı ikiye ayırdım sıcakken birine 100 gr bitter kuvertür diğerine 100 gr beyaz çikolata ekledim. Üç katlı pastanın ilk katına beyaz çikolatalı krema ve çikolata kaplı antep fıstık ve çırpılmış krem şanti sürdüm. İkinci katına da bitterli krema ve mat fıstık üzerine tekrar krem şanti sürdüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder