27 Şubat 2013 Çarşamba

BİBER ÇORBASI

Kışın olmazsa olmazı çorbalar.Bizde her gün içildiği için hep değişik tarifler ararız.Siz de eğer farklılık istiyorsanız mutlaka deneyin.Farklı ama bizim türk damak tadımıza uygun bir tarif.Yapımı kolay fazla malzemesi yok.Közlenmiş biberiniz yazdan hazırsa daha da kolay.Evde yoksa özellikle bu aylarda derin dondurucudakiler suyunu çekmiş oluyor.Ben de nadir de olsa konserve kullanıyorum.Aslında pazarlarda da her mevsim var.Oradan alıp köz matiklerde de közleyebilirsiniz.

Malzemeler.

Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir tepeleme yemek kaşığı un (ben tam buğday kullanıyorum)
İki yemek kaşığı sıvıyağ (çoğaltıp azaltmak size kalmış)
4 adet közlenmiş biber
su,
tuz,
fesleğen.

Tencereye sıvıyağı alın.Yağ ısınınca ununuzu koyun.Ocağın altının kısıp unun kokusu çıkıp hafif kahverengileşmeye başlayınca salçayı ekleyin.Onu da biraz kavurun.Tuzunu ve biraz soğuk suyunu ekleyip ununuzu açın.Doğradığımız biberleri üzerine ekleyin.(Bu noktada isterseniz besin değerini artırmak adına sıcak su yerine süt ekleyebilirsiniz) Suyunu da ekledikten sonra blenderla parçalayıp fesleğenini ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder