Önce kurabiye hamurunu bezelere ayırıp ardından içi hamurunu aynı sayıda bezelere ayırırsanız iç malzemeniz artmaz.
Malzemeler:
yarım paket tereyağ,
bir çay bardağı sıvı yağ,
bir çay bardağı toz şeker,
bir paket kakao,
bir yumurta,
kabartma tozu,
vanilya,
aldığı kadar un.
iç malzemesi:
bir su bardağı hindistan cevizi,
bir yumurta akı,
bir su bardağı pudra şekeri
Şerbeti:
İki su bardağı süt
üç yemek kaşığı şeker
Hamuru için, önce yağları, yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alın. Sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve bir miktar unu kaba eleyin. Yoğururken kulak memesi kıvamı bir yumuşaklığa ulaşana kadar azar azar un ekleyin ve ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
İç malzemeyi de karıştırıp hamur haline getirdikten sonra, aynı şekilde bezelere ayırıp, top şeklindeki kurabiyelerin içlerini içli köfte yapar gibi açın ve hindistan cevizi toplarını koyup kapatın. Burda biraz el oyalıyor bu işlem fakat ilk kurabiyelerden sonra eliniz alışacaktır.
Eğer iç malzemeniz artarsa onu da tepsiye kaşık yardımıyla koyup sararmaya başlayınca fırından alıp o şekilde tüketebilirsiniz.
180 derecede 15-20 dakika pişirin. Kakaolu olduğu için piştiğini anlamak için kürdan sokabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
Şerbetli yapacaksanız ilk sıcaklığı geçince nazik bir şekilde şerbetin içine batırıp çıkartın ama çok tutmayın, dağılır. Ben kaşıkla yapıyorum bu işlemi. Üzerine toz antep fıstığı serpip en az iki saat bekledikten sonra servis yapın.
Şerbetli tatlılar bir gün beklerse daha lezzeti oturuyor.Kurabiye olarak tüketecekseniz üstüne bitter veya fildişi çikolata eritip süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder