Etiketler
AMONYAK
(1)
ANA YEMEKLER
(13)
ANTEP FISTIĞI
(2)
APERATİFLER
(46)
BADEM EZMESİ
(2)
BADEM UNU
(1)
BAKLAVA
(2)
BEYAZ ÇİKOLATA
(1)
BEZE
(2)
BÖĞÜRTLEN
(1)
BÖREKLER HAMUR İŞLERİ
(9)
CHEESECAKE
(6)
CORN FLAKES
(4)
CUPCAKE
(6)
ÇİKOLATA
(1)
ÇORBALAR
(2)
EKMEK
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
EVDE YAPALIM
(49)
HAMUR İŞLERİ
(68)
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
(3)
İÇECEKLER
(1)
KAHVALTILIKLAR
(25)
KARAMEL
(6)
KEKLER
(23)
KESTANE
(1)
KREMALAR
(41)
KREMALI PASTALAR
(27)
KROKAN
(2)
KURABİYELER
(48)
LİMON SOSU
(1)
MAKARNALAR
(2)
MAKARON
(4)
MARSHMALLOW
(10)
MAYALI HAMUR İŞLERİ
(1)
MERENG
(1)
MEYVE SULARI
(2)
MEYVELİ PASTA
(7)
MEZELER
(1)
MİLFÖY
(1)
MOUSSE
(5)
MÜSLİ
(1)
PANDİSPANYA
(14)
PARTİ HAZIRLIKLARI
(6)
PASTA KEKİ
(17)
PASTA SOSLARI
(12)
PASTALAR
(44)
PATLICAN
(1)
PESTO
(2)
PEYNİR KREMASI
(4)
PİLAV TARİFLERİ
(1)
PİZZA
(1)
POĞAÇALAR
(4)
POP CAKE
(1)
PORTAKAL
(1)
PRATİK TARİFLER
(34)
ROYAL İCİNG
(1)
SALATALAR
(31)
SEBZE YEMEKLERI
(1)
SOS
(6)
SOSYAL SORUMLULUK
(1)
SÜT REÇELİ SWETENED CONDENSED MİLK
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(15)
ŞEKER HAMURLU BEBEK ( BABY SHOWER ) KURABİYELERİ
(2)
ŞEKER HAMURLU KURABİYELER
(8)
ŞEKER HAMURLU PASTALAR
(16)
ŞEKER HAMURLU TARİFLER
(24)
ŞEKER HAMURU
(21)
ŞERBETLER
(2)
ŞU HAMURU
(1)
TARTLAR
(5)
TATLILAR
(18)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TURŞULAR
(1)
TUZLU KEKLER
(1)
TUZLU KURABİYE
(4)
TUZLULAR
(7)
VİŞNE
(1)
YAŞ PASTALAR
(42)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
13 Mart 2013 Çarşamba
TRUFF
Evde olan malzemeleri değerlendirmek için, her şeye açık bir şey bu truff.Artan kek,kurabiye,kuru yemiş, kuru meyveler, marmelatlar, böyle uzayıp gider bu liste. Ana reçete çikolata ve süt kreması gerisi hayal gücü ve evdeki imkanlar. Bu truff da aynen böyle oldu.Tamamen artan malzemeleri değerlendirmek için yola çıktım.Yapmış olduğum pembe makaronlardan artan pembe ganajım,pastamdan artan fazla bir pat (kat) kekim, beni truff yapmaya itti. Hatta gevreklerimden artan susamlar bile değerlendi bu sayede. Siz de kendi zevkinize ve amacınıza uygun tarifleri ganajınız hazır olduğunda hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
200ml süt kreması
200gr bitter çikolata
sade kek kırıntıları
süslemek için hindistan cevizi,kakao,kavrulmuş susam
Süt kremasını ocağa koyup kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıyoruz.İçine küçük küçük doğranmış çikolatalarımızı koyuyoruz.Çikolatalar eriyince, buzdolabına kaldırıp,sertleşmesini sağlıyoruz.Dolaptan alınca içine kekimizi ( bu noktada istediğimiz kuruyemişleri de katabiliriz )
koyup karıştırıyoruz.Ellerimizle yuvarlaklar yapıp istediğimiz malzemeye buluyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder