5 Mart 2013 Salı

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK

 Tavuk severler için ,sağlıklı,hızlı ve pratik birşey fırın poşetleri.Yağsız, kendi suyunda, yanında sade bir pilavla doyurucu bir menü oluşuyor.Evde bulunan her türlü sebzeyle uyum sağlayabiliyor.Hiç bir şey yoksa patates bile yeterli. Tavukları önceden bir çay bardağı süt,bir çorba kaşığı soya sosu,bir çorba kaşığı sirke, biraz sıvıyağ,sarımsak,bir kaşık domates bir kaşık biber salçası,tuz, kimyon, kekik ve istediğiz baharatlarla marine ettiğinizde tavuk göğsünün o yavanlığı dahi  gidiyor. Yumuşak ağızda dağılan bir tat oluşuyor.

Malzemeler:

iki tane tavuk göğsü (marine edilmiş)
bir patates
bir kırmızı biber
bir havuç
bir soğan
mevsimiyse bir domates ya da püresi (ben şişe domateslerimi kullanıyorum)

  Buzdolabı poşetini unluyoruz. İri iri doğradığımız sebzeleri poşetin içine atıyoruz.Marine edilmiş tavukları ve domatesi de ekleyip,poşetin içinden çıkan telle poşeti bağlıyoruz.Tellerim kaybolduğu için ben torbanın ağzına düğüm attım.Birkaç yerinden kürdanla delip fırın tepsisine ya da servis edeceğiniz ısıya dayanıklı kabımıza alıyoruz.180 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz.Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Burada en sert olan havuç olduğu için,o yumuşamışsa pişmiş demektir
  İsterseniz poşeti kaba döktükten sonra,15 dakika daha fırınlarsanız daha lezzetli oluyor.Suyu da artarsa çorbalarınıza koymanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder