Buzdolabında kalan havuçları görür görmez aklıma ilk gelen havuçlu kek oldu. Şöyle cevizleri kavrulmuş, tarçınlı yumuşacık bir kek. Havuçlu keki defalarca denemişimdir bu benim favori iki tarifimden biri. Diğeri daha pofuduk bir kek ama çok yumuşak olduğu için keserken biraz dağılıyor. Yakın zamanda resimlediğim zaman onun tarifini de eklemeyi düşünüyorum.
Malzemeler:
Öncelikle cevizi bir yağsız bir tavada güzelce kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip soğuması için kenara alalım. Un, kabartma tozu, muskat, tarçın, hindistan cevizi ve tuzu geniş bir kaba eleyelim. Ayrı bir kapta oda ısısındaki yumurtaları ve şekerleri, şekerler eriyinceye kadar iyice çırpalım. Unlu karışımı da ekleyip mikserin düşük hızında iyice karışmalarını sağlayalım. Havuç ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 1 saat pişirin. Siz zamana sadık kalmayın her fırının ısısında farklılıklar olabilir. Kürdan soktuğunuzda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ser pin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder