27 Mart 2013 Çarşamba

HAVUÇLU KEK



Buzdolabında kalan havuçları görür görmez aklıma ilk gelen havuçlu kek oldu. Şöyle cevizleri kavrulmuş, tarçınlı yumuşacık bir kek. Havuçlu keki defalarca denemişimdir bu benim favori iki tarifimden biri. Diğeri daha pofuduk bir kek ama çok yumuşak olduğu için keserken biraz dağılıyor. Yakın zamanda resimlediğim zaman onun tarifini de eklemeyi düşünüyorum.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
  • 1 paket  kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1tepeleme dolusu tatlı kaşığı toz tarçın
  • bir su bardağı hindistan cevizi
  • bir su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı beyaz şeker
  • 4 adet yumurta
  • arzuya göre bir silme çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • bir su bardağı dolusu  rendelenmiş havuç
  • bir su bardağı ceviz içi
  • bir çorba kaşığı tereyağ
  • üzeri için pudra şekeri (arzuya göre)


  •   Öncelikle cevizi bir yağsız bir tavada güzelce kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip soğuması için kenara alalım. Un, kabartma tozu, muskat, tarçın, hindistan cevizi ve tuzu geniş bir kaba eleyelim. Ayrı bir kapta oda ısısındaki yumurtaları ve şekerleri, şekerler eriyinceye kadar iyice çırpalım. Unlu karışımı da ekleyip mikserin düşük hızında iyice karışmalarını sağlayalım. Havuç ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 1 saat pişirin. Siz zamana sadık kalmayın her fırının ısısında farklılıklar olabilir.  Kürdan soktuğunuzda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ser pin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder