1 Mart 2013 Cuma

KÖPÜK TATLISI

  Puf puf adı gibi köpük bir tatlı bu. Kalıplarla kesmek mümkün olduğu için serviste de şık sunumlar hazırlayabilirsiniz. Elimde çok fotoğrafı yok,ama bir daha ki  yapışımda eklerim. Altını ve üstünü ben bisküviyle süsledim.  Siz isterseniz renkli veya kakaolu dekor şekerlerle süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizi,fındık,antep fıstığı,ceviz de süsleme de güzel duruyor.Marifet mikser ve kol gücü....Sonuç çok hafif, yaz günleri için ideal bir tatlı;

Malzemeler:

3 yumurta beyazı,
1,5 bardak şeker,
2 paket krem şanti,
1,5 bardak süt,
3 yemek kaşığı dolusu jelatin,
bir bardak su
süsleme için bisküvi, dekor süsleri

 

 
 
 
  Öncelikle bir bardak suyun içine jelatinimizi koyup, üzerini örtüp bir kenara alalım.Dikdörtgen borcam kalıbına rondoda çekilmiş bisküvileri ( kakaolu veya sade olabilir ) yayıyoruz İçine hiç sarı bulaşmamış yumurta beyazlarını cam veya çelik bir kabın içine alalım.Benmariye oturtup mikserle çırpmaya başlayalım. Köpüklenince şekerlerimizi yavaş yavaş yavaş, üç dört seferde boşaltalım. Bu arada çırpmayı ihmal etmeyelim. Benmariye oturtmamızdaki amaç, hem yumurtayı çiğ tüketmemek hem de şekerin erimesini sağlamak. Yumurtaların, mikserin ucunu kaldırdığınızda,  ucunda takılı kalıp, düşmemesi lazım.

Şantiyi de, bir buçuk bardak sütle sertleşinceye kadar çırpıyoruz. Jelatini de iki dakika bütünleşmesi için çırpıyoruz ve yumurtalarımıza ekliyoruz. Biraz çırptıktan sonra şantiyi de katıp mikserin düşük hızında hepsini beraber karıştırıyoruz. Buzdolabına kaldırıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün ister bıçakla ister kalıpla kesmek için servise hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder