17 Nisan 2013 Çarşamba

KARLI DAMLA KURABİYE

 
                                                                                                                                       
Nefis bir kurabiye, klasiklerim arasında yer alır. Deneyip de beğenmeyen kimse yok diyebilirim. Ben değişik tarifler peşinde koşarken ev ahalisi, 'çikolatalı kurabiye ne zaman yapacaksın' demeye başlar. Ben de periyodik aralıklarla pişirmeye çalışırım. Bir hafta buzdolabında tazeliğini korur. İsterseniz derin dondurucuya atıp servisten beş dakika önce çıkartabilirsiniz. Çay, kahve neyin yanında isterseniz servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

250 gr tereyağ
1 adet yumurtanın sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı toz nesquik ya da granül kahve
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un

üstü için:

2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Geniş bir yoğurma kabına tereyağı ekleyelim. İçine yumurta sarısı, birlikte elediğimiz un, kakao, kahve ve şekeri ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım. Damla çikolataları da ekleyip hamura karışana kadar yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak top şekli verin ve ucunu biraz sivrilttikten sonra yağlanmış tepsiye dizip 170 derecede önceden ısınmış fırında 25 dk kadar pişirelim.

 
İkişer yemek kaşığı kakao ve pudra şekerini bir poşet veye kabın içinde karıştırdıktan sonra süzgeç yardımıyla kurabiyelerin üzerine eleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder