15 Mayıs 2013 Çarşamba

PEYNİR KREMASI


Pişirmeydi, karıştırmaydı, topaklanmaydı derken kim uğraşacak muhallebiyle diyorsanız işte size çok güzel bir tarif. Hafif bir meyveli veya sade pasta yapmak isterseniz  köpük gibi bir krema. Tek yapılacak işlem çırpmak, sonuç muazzam. Evet, cupkeklerinizin üzerine de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İsterseniz bir paket kakao ve damla çikolata ekleyerek kakaolu yapabilirsiniz. Bu ölçülerle 26 cm'lik üç katlı hatta arada meyve gibi malzemeler kullanıldıysa dört katlı bir pasta rahat rahat kaplanabiliyor. Sizin kekiniz küçükse tek ölçüyle yapabilirsiniz. Orjinal tarif burada



Malzemeler:

2 paket süt kreması ( 1 paket 200 gr )
600 gr  labne peyniri ( 1 paket 300 gr ama markasına göre gramajları değişiyor )
2 bardak pudra şekeri

Süt kremasını çırpacağımız kabı ve çırpma uclarını buzlukta bekletirseniz çırpma işleminiz daha iyi sonuç verecektir.

Süt kremasının içine şekerimizi koyup çırpmaya başlayın. Önce düşük devirde sonra yüksek devirde  kremamız şanti kıvamı alıncya kadar çırpın.

Sertleşen kremamıza suyu süzülmüş ( kabın kenarından suyunu akıtabilirsiniz ) labneyi koyalım. İyice karışana kadar çırpalım. ( ben süzdüğüm peynir suyunu pasta ıslatırken kullandığım sütün içine koyuyorum ) Dilerseniz portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesiyle lezzetlendirebilirsiniz. Bu kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder