16 Mayıs 2013 Perşembe

PİRİNÇ UNLU, DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Pirinç unlu muhallebi yapanlar bilirler o tadı. Bu kurabiyeyi ısırdığınızda o muhallebiyi yediğiniz andaki tad geliyor o anda. Ben biraz daha renklensin diye damla çikolata kattım içine siz pirinç unu tadı gelsin derseniz sade tüketin. Ya da benim gibi yapın, yarısını sade şekillendirdikten sonra damla çikolataları ekleyip biraz daha yoğurun ve şekil verin.


Bu kurabiye yapma fikri, evde var olduğu unutulduğu için tekrar tekrar alınmış pirinç unlarından geldi. Nasıl olur diye çok emin olamadığım için bir bardak da nişasta kattım içine. Nişasta içine giren kurabiyeler tabiri caizse daha kıyır kıyır oluyor. Bu kurabiyeye incir, kuru kayısı gibi kuru yemiş çeşitleri de çok yakışacaktır bence. İsterseniz bir küçük hamura da küçük küçük doğradığınız kuruyemişlerden birini karıştırabilirsiniz.

Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar pirinç unu
isteğe göre damla çikolata

Tereyağ ve şekeri beyazlayana kadar yoğuralım. Yumurta ve vanilyayı da ekleyelim. Nişastayı ve pirinç ununu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yapıp dizelim. İsterseniz yarısını şekillendirdikten sonra kalan yarısına  damla çikolata ekledikten sonra yoğurup onları da şekillendirelim. 170 dereceye ayarlanmış fırında hafif renkleri dönmeye başlayıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder