30 Haziran 2013 Pazar

BEYAZ ÇİKOLATALI MUS (MOUSSE) - KÖMBE PASTA


Sevdiğim, yapımı basit, isterseniz kup bardaklarında, isterseniz meyve ve veya sütle ıslatılmış kedi dili kapladığınız bir kabın üstüne döküp, buzdolabında soğuttuktan sonra, bıçakla dilimleyerek servis edebileceğiniz bir krema tarifimi paylaşmak istiyorum. -Uzun bir cümle olduğunun farkındayım, umarım anlaşılmıştır:)-

Ben bu defa buzdolabında bulunan pandispanyalarımı değerlendirmek istedim.Bir 26 cm'lik  kakaolu nişastalı pandispanyam, bir tane de 20 cm'lik yoğurtlu sade pandispanyam vardı. En uygun  kömbe pasta olur diye düşündüm ve oldu da. Resimde de anlaşıldığı üzere üst parça kakaolu alt parça sade kek oldu:) Eğer tek parça pandispanyanız varsa altına kedi dili döşeyerek de yapabilirsiniz.
Kömbe ya da diğer adıyla kubbe pastaları yaparken çukur bir kaba ihtiyacımız var. Büyük boy keki içine düzgün bir şekilde resimdeki gibi yerleştirdikten sonra şekerli su veya sütle ıslatıyoruz ki kabın şeklini alabilsin.

Tabanını çileklerle döşedikten sonra kremayı üstüne döküp, alta gelecek keki de üste yerleştirip onu da ıslatıyoruz.

Kabın üstünü strech filmle kapattıktan sonra buzdolabında en az bir gece beklemesi gerekiyor. Ertesi gün strech filmi çıkardıktan sonra üstüne koyduğumuz servis kabına ters çevirip servis edebiliriz.


Malzemeler:

1küçük paket krema 200ml
200gr beyaz çikolata
1\4 su bardağı su

Çikolata ve suyu cam bir kaba alın ve benmari  usulü eritin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın. Ne çok soğuk ne çok sıcak olacak. Üst dudağınızla dokunduğunuzda soğuk gelmeli. Bu arada siz buzdolabında soğuttuğunuz kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Soğuyan çikolata ve kremamızı birleştirip spatulayla karıştırın.İlk anda sıvı gibi görünen mus buzdolabına girince sertleşecektir o yüzden fazla bekletmeden pastanızda kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder