Keki yumuşacık, bulut kek ( wolke ) kıvamında bir pasta. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. İlk defa denediğim bir tarif ama herkes çok memnun kaldı. Bu da demektir ki ikincisi de yakınlarda gelecektir. Meyve olarak muz da çok yakışır bence, olgunlaşıp lezzetlenmeye başladığı bu ara şeftali de bize başka bir alternatif olabileceği gibi, sade meyvesiz de kullanılabilir.
Yaz aylarınde hafif bir şeyler olsun ama diş doldursun diyenlere gelsin.
Malzemeler:
2 yumurta
150gr toz şeker
150gr tereyağ
80ml süt
200gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
vanilya
500ml süt
50gr şeker
1 yumurta
40gr un
1 yemek kaşığı tereyağ
vanilya
süslemek için arzuya göre çilek
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Un, vanilya ve kabartma tozunu beraber bir kaba eleyip kenara kaldıralım.
Mikserle tereyağ ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.Mikserin hızını düşürdükten sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü de ekledikten sonra ardından unlu karışımı ekleyelim. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Kek hamurumuzu yağlanmış kabımıza yayalım 165 derecedeki fırında, ince bir kek olduğu için yaklaşık 30 dakika pişirelim. Her fırının ısısı farklılık göstereceği için kürdan testi uygulamayı ihmal etmeyin.
Soğuyan kremayı kekimizin alt katına sürüp ister kestiğimiz ister bütün koyduğumuz çilekleri de üzerlerine yerleştiriyoruz.Kekin üstünü de kapattıktan sonra üzerine bir elek yardımıyla pudra şekeri eliyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder