3 Temmuz 2013 Çarşamba

MUFFİN KALIBINDA ŞİPŞAK KEK

En favori keklerimden birinde sıra. Neden favori derseniz gerçekten çok pratik bütün malzemeleri bir kaba koyduktan sonra sadece çırpılıyor. Yumurtayla şekeri dakikalarca çırpıp köpürtme derdi yok ve sonuç gayet başarılı.

İki üç gün tazeliğini koruyor. Ölçüleri ilk seferinde bire bir deneyin sonra az gelirse, benim gibi her defasında iki ölçü yaparsınız.

Bir bulut kek gibi puf puf değil tok, dişe gelen, kahveye çok yakışan bir kek. Her malzemeyi de kaldırıyor. Değişik tatlar elde etmek istiyorsanız kakao, kuru üzüm, kuru meyve, ceviz gibi malzemeleri biraz unladıktan sonra ( kakao hariç ) hazır olan hamura ilave edebilirsiniz.

Genel olarak baton kek kalıbımı kullanıyorum. Ama bu defa silikon muffin kalıplar kullandım. Ayrıca içine bir avuç damla çikolata ekledim. Size aşağıda orjinal tarifini veriyorum değişikler sizin zevkinize kalmış.

 
 
Malzemeler:
 
160 gr tereyağ
1.5 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
3 yumurta
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
vanilya
 
 
Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak bir kaba eleyin.
 
Geniş bir kaseye verilen bütün malzemeleri koyup, mikserin orta hızında 6 dakika çırpın.
 
 
 
Kek hamurunu kalıba dökün. Hamur katı olduğu için tam kalıbın şeklini almayacaktır. Bu nedenle kalıbı tutarak tezgaha sertçe birkaç defa vurun.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin ama her fırın pişirme süresinde farklılık göstereceği için kürdan testini uygulamayı unutmayın.
 
Kek fırından çıktıktan sonra elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve terleme yapmaması için keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
 
Soğuduktan sonra üzerine dilerseniz pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder