4 Haziran 2013 Salı

RUŞEYMLİ -YULAF EZMELİ BİSKÜVİ

 
Evet, iki çocuklu kadın yanyana oturursa konuları ne olur sizce? Tabiki dışı sizi, içi anneyi yakan çocuklar. Biz de bugün arkadaşımla öyle bir kaptırmışız ki tam üç saat aralıksız çocukları çekiştirmişiz. Ben de iki tane olunca serüven bitmiyor tabiiki. Kah komik şeyler, kah sıkıntılı durumlar derken kendimizden hiç bahsetmediğimizi farkettik. Çocuklar hayatımızın büyük bir bölümünü kapladığı için bir nevi terapi yaptık birbirimize:))

Anne çocuk ilişkisi çok karmaşık birşey; bir yanınız bir an evvel büyüsünler de nefes alacak zamanım olsun derken diğer taraftan altı ay evvelki resimlerine bakıp keşke hiç büyümeselerdi hep böyle kalsalardı diyor.

Bugün sizlere sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye tarifi veriyorum. Ruşeym bulamazsanız yulaf veya buğday kepeği veya yulaf unu kullanabilirsiniz.

Şeker hastası olanlar, içindeki şekeri biraz daha azaltıp ya da sakarinle yapabilirler bu kurabiyeyi. Ben annem için esmer şekerle veya sadece kuru meyve kullanarak, çikolatasız yapıyorum. Daha ince taneli isterseniz unları önceden robotta biraz çekip inceltebilirsiniz.

Eti Burçak tarzı bisküvilerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin derim..

 
Malzemeler: 
 
 
•100 gr. tam buğday unu
•50 gr. ruşeym ya da yulaf kepeği ( aktarlarda bulabilirsiniz )
•50 gr. yulaf ezmesi
•1 tatlı kaşığı kabartma tozu
•25 gr.şeker
•100 gr. tereyağ
•2-3 yemek kaşığı süt
•üzeri için benmari eritilmiş 80 gr çikolata


Elenmiş unları, kepeği, kabartma tozunu ve şekeri karıştırdıktan sonra yağı ekleyip elimizle yoğuralım, tart hamuru gibi kırıntılı bir görüntü oluşacak, sütümüzü azar azar ekledikten sonra hamur toparlanınca yoğurmayı bırakın.

Dilerseniz iki yağlı kağıt arasında, dilerseniz direkt unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. İstediğiniz şekildeki kalıplarla kesip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kurabiyeler fırından çıkınca biraz soğumalarını bekleyelim. İsterseniz bu şekilde de yiyebilirsiniz. Çikolatalı yapmak istiyorsanız erimiş çikolatayı bir kaşık yardımıyla üzerlerine sürüp buzdolabına kaldırıyoruz. Dışarda bekletmemek gerekiyor içindeki yulaf eznesi yüzünden çabuk bayatlayan bir kurabiye. Buzdolabında saklayıp, bir iki gün içinde tüketmenizi öneririm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder