10 Temmuz 2013 Çarşamba

EVDE TAVUK KROKET YAPIMI

Uzun süreden beri vermek istediğim bir tarif, kısmet bugüneymiş. Ben makarnanın yanına kullanıyorum genelde. Bazen küçük küçük doğrayıp salatalara kullanıyorum. Patates kızartması, pizza ya da hamburgerin yanına da çok yakışacak bir destek olabilir bence. 

Aslında adı kroket ama kroket gibi önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa batırmakla uğraşmıyorsunuz. Tek uğraştıran yeri şekil verme aşaması, onu da bir gün evvel hazırlarsanız, ertesi gün sadece mısır gevreklerine bulama işiniz kalır. Mısır gevreği yerine baharatlı veya sade mısır cipslerini de ufalayarak kullanabilirsiniz. Ben yağda kızartarak yapıyorum ama fırında da çok güzel oluyor. 

Hazır kroketlerlerden hiçbir farkı olmuyor. Hatta şekil verdiğiniz kroketleri derin dondurucuya birbirine değmeyecek şekilde tane tane koyarsanız, istediğiniz zaman istediğiniz adette çıkartıp kullanabilirsiniz.




Malzemeler: 

Bir paket robotta çekilip kıyma haline getirilmiş tavuk göğsü ( yaklaşık 500 gr )
2 diş rendelenmiş sarımsak
100 gr rendelenmiş kaşar
2 yumurtanın sarısı
tuz, karabiber
cornflakes ( kahvaltılık mısır gevreği )
kızartmak için sıvıyağ



İlk olarak corn flakesleri elinizle ya da rondo da biraz ufaltalım.

Tavuk, sarımsak, kaşar ve baharatları mutfak robotuna alıp hep beraber çekin.Yumurta sarılarını da ekledikten sonra tekrar çekin.

Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve yoğurun. Zamanınız varsa bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp sıvıyağa batırdığımız elimizle kroket şekli verin. isterseniz küçük toplar yaparak misket köfteler yapabilirsiniz.

Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Sadece kızartmadan önce çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.


Geniş kenarlı bir tabağa kırdığınız cornflakeleris dökün. Kullandıkça üstüne eklerseniz cornflakesleriniz artmayacak ve boşa gitmeyecektir. Kroketlerin her tarafı kaplanacak şekilde cornflakeslere bulayın. Kızgın yağda kızarıncaya kadar kızartın. Çıkan tavuklarınızı kağıt havlu serdiğiniz tabağınıza alıp servis yapabilirsiniz.

Kızartmak istemiyorsanız yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine dizin 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Denedim, şahane oldu, paylaşım için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil