13 Temmuz 2013 Cumartesi

KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE

Bir favori tarif daha. Un kurabiyesi lezzetinde, içindeki kavruk susam ve tereyağı da tadı katmerliyor. İsterseniz küçük küçük yapıp tek lokmalık fındık kurabiye, isterseniz ısırabileceğiniz boyutlarda ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapabilirsiniz.
 
Piştikten sonra buzdolabında uzun süre tazeliğini koruyor. Eğer hemen tüketmek istemiyorsanız vakumlu kaplara veya iki poşet üst üste geçirip buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Bu şekilde derin dondurucuda arzu ettiğinizde servisi hazır olan kurabiyeleriniz bulunuyor. Kullanmadan önce hemen çıkarıp servis edebilir veya beş on dakika oda ısısına gelmesini sağlayabilirsiniz. Her iki şekilde de tüketebilinecek durumda oluyor.


 
Malzemeler:

1\2 su bardağı pudra şekeri
1\2 su bardağı sıvı yağ
1\2 su bardağı susam
1\2 su bardağı nişasta
125 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
vanilya

 
Susamı yağsız teflon tavada rengi koyulaşana kadar kavurun. Soğuması için bir kenara ayırın. Bu işlemi bir gün önce yaparsanız soğuması için vakit kazanmış olursunuz.

Şeker ve margarini yoğurun, sonra kalan tüm malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Çok sert olmasın çünkü içinde susam olduğundan şekil vermesi çok zor olur. Hamurdan ceviz veya fındık - ölçüyü kendiniz ayarlayın - büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 170 derecede yanlardan hafif kahverengi renk alıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkınca biraz soğumasını bekleyip, arzunuza göre üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder