Malzemeler:
2 adet yufka ( dört gözleme için )
İç malzemesi:
kaşar loru ( tercihe göre değişebilir)
bir taze soğanın ince doğranmış yeşil kısımları
ince söğüş doğranmış domates
tuz,karabiber pul biber
İçi için gerekli olan domates dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp bir kaba alın. Yufkaları ortadan ikiye ayırıp toplam dört adet yarım yuvarlak yufka edin. Bir yufkayı tezgaha serip kenarlarını kestikten sonra kare bir şekil elde edin. Kestiğiniz parçaları kare yufkanın ortasına alın.
Kesilen parçaların üstüne gelecek şekilde domatesleri ve peynirli harcınızı koyun.
Dört kenarından zarf gibi katlayarak da daha küçük bir kare elde edin
Hazırladığınız yufkayı dikkatlice açılmayacak şekilde ota ateşte ısınmış teflon tavaya alın. Alt üst ederek altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Dilerseniz ocaktan aldıktan sonra üstüne sıcakken bir parça tereyağ sürebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder