12 Eylül 2013 Perşembe

HAZIR YUFKADAN GÖZLEME


Sabah kahvaltıları ya da  ani gelen misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. Yapımı kolay malzemesi ise peynir, patates, ıspanak ve kıymaya kadar evde ne varsa malzemeleriyle yapılabilen lezzetli bir alternatif. Fırında yapılan bir böreğe göre içinde hiç yağ olmadığı için daha hafif  ve pişme süresi de daha kısa.


Ben hazırladıktan sonra pişirmeden ayrı ayrı dondurup daha sonra derin dondurucuda üst üste saklıyorum ve kaç tane istersem çıkartıp teflon tavada pişiriyorum. Buzunun çözülmesini bekleyecek zaman varsa birkaç saat önceden çıkarmak ideal ama yoksa içinin buzu çözülsün diye kısık ateşte pişirmek gerekiyor.

Malzemeler:

2 adet yufka ( dört gözleme için )

İç malzemesi:

kaşar loru ( tercihe göre değişebilir)
bir taze soğanın ince doğranmış yeşil kısımları
ince söğüş doğranmış domates
tuz,karabiber pul biber

İçi için gerekli olan domates dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp bir kaba alın. Yufkaları ortadan ikiye ayırıp toplam dört adet yarım yuvarlak yufka edin. Bir yufkayı tezgaha serip kenarlarını kestikten sonra kare bir şekil elde edin. Kestiğiniz parçaları kare yufkanın ortasına alın.

        

Kesilen parçaların üstüne gelecek şekilde domatesleri ve peynirli harcınızı koyun.



        
Dört kenarından zarf gibi katlayarak da daha küçük bir kare elde edin

Hazırladığınız yufkayı dikkatlice açılmayacak şekilde ota ateşte ısınmış teflon tavaya alın. Alt üst ederek altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Dilerseniz ocaktan aldıktan sonra üstüne sıcakken bir parça tereyağ sürebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder