20 Eylül 2013 Cuma

MUZLU - ÇİKOLATALI RULO PASTA


Tadına bile bakamadan biten bir pastamın tarifini veriyorum bugün... Yok, yanlış oldu, sadece bir çatal tadabildiğim bir pasta ... Evde çocuk ve genç sayısı fazla olduğu için bir dilim yeterli gelmedi hiçbirine:))) Son anda gelen misafirler için iyi bir tercih oldu.

Pandispanyası yumuşacık muhallebisi çok hafif olmuştu. Daha önceden erittiğim fazla gelen çikolatayı da bu kez içine biraz tereyağ ekleyerek erittim ve üzerine sos olarak döktüm. İsterseniz bir paket krem şantiyi tarife göre hazırlayıp bütün pastanın üstünü kaplayabilirsiniz.

Pandispanyası İçin Gerekli Malzemeler:

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
3 tane muz
bardak 200 ml ölçüsündeki standart su bardağı olacak

Sade Pastacı Kreması:

Üzeri için:

80 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikseri beyazlayıp kabarana kadar çırpın. Birlikte elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip spatulayla veya mikserin düşük hızında karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine döküp spatulayla eşit bir şekilde yayın.


180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzeri hafiften renk değiştirip sararmaya başlayınca pişmiş demektir.


Fırından aldığımız keki sıcakken yağlı kağıdıyla beraber sıkarak rulo yapın. Üzerini nemli temiz bir bezle örtün. Bu arada benmari erittiğiniz çikolatanızı ocaktan aldıktan sonra içine tereyağ ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın.

Bir saat kadar sonra soğuyan rulonuzu yavaş yavaş açın. En ucuna soyduğunuz muzları dizin. Kalın bir rulo istiyorsanız kısa kenarına yerleştirin. Ben kişi sayısı fazla diye daha uzun bir rulo istediğim için uzun kenarından sarmaya başladım.

Hazırladığınız sade pastacı kremasını da pandispanyanın üzerine yayın.Muzlu olan kısımdan başlayarak yavaş yavaş parmaklarınızla hafif hafif sıkarak sarın. Bu arada yağlı kağıdı da sıyırın.


Üzerine eğer arttıysa muz dilimlerini yerleştirin. Erimiş olan çikolatanızı da üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder