Patatesli hamurlar her zaman lezzetli olur. Hamuruna patates katılan poğaçalar da puf puf olur ve bayatlamaz. Benim büyük tart kalıbına yaptığım patatesli hamurumu bu defa küçük muffin kalıplarında denedim. Tek lokmalık, çok şık, davet sofralarına uygun, ertesi güne dahi yenilebilen bir şey çıktı ortaya. İç harcında tavuk-mantar veya labne-ton balığı ikilisini biraz limonla beraber de kullanabilirsiniz. Domatesli harçlarda çok yakışıyor, ayrıca sucuk salam gibi şarküteri ürünleri kullanarak üzerine kaşar peyniri serpip fırınlarsanız pizza lezzetinde bir tat da yakalayabilirsiniz. Yani sonuç olarak iç harcı tamamiyle sizin zevkinize kalmış, ama bana soracak olursanız labne -mantar tadını mutlaka deneyin derim...
Malzemeler:
Patatesli hamuru için:
2 adet orta boy haşlanmış patates
100 gr tereyağ
iki dal yeşil soğanın sapı
aldığı kadar un
bir çay kaşığı muskat rendesi
tuz, karabiber
İç harcı için:
150 gr labne peyniri
250 gr ince doğranmış mantar
2 diş rendelenmiş sarımsak
tuz, karabiber
İç malzemesi için mantarları az yağlanmış tavada kızgın ateşte karıştırarak pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Labnenin içine sarımsak, tuz ve karabiberi ekledikten sonra soğumuş mantarları da ilave edin. Fırından çıkan soğumuş olan tartoletlerin içlerini peynirli harç ile doldurun. Üstlerini süsleyip servis yapın.
...Bunlar da daha önce yaptığım mantar yerine ton balığı kullandığım tartoletlerim...
çok güzel görünüyor gerçekten.ben de kahvaltı için denemek istiyorum
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
YanıtlaSil