18 Ekim 2013 Cuma

FISTIK VE HİNDİSTAN CEVİZLİ, ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE


Yapımı biraz zor demek istemiyorum üç aşamalı el oyalayan bir kurabiye tarifi var sırada. Ama kesinlikle sonuçtan memnun kalacaksınız. Zaten antep fıstığının içine giripte yenmemesi imkansız bir yiyecek düşünemiyorum. İçinde hiç yağ ve un yok. En ağır kısmını çilolatası oluşturuyor ama dilerseniz çikolata kaplamadan da tüketebilirsiniz. Bir gün önce hazırlayıp ertesi güne hazır olma kolaylığı da olan bir kurabiye.Ben başka kuruyemişlerle denemedim ama sonuçun hiç de kötü olacağını düşünmüyorum. Yani eğer siz başka çeşitlerini denemek istiyorsanız muhakkak deneyin derim.


Malzemeler: 20 adet için


Ara kreması için:

1\2 çay bardağı kaynar su
1\2 çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı ( oda sıcaklığında )
1 paket bitter çikolata ( 80gr )

Beze için:

100 gr çekilmiş antep fıstığı
1 su bardağı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı dolusu toz şeker
2 yumurtanın beyazı
bir çimdik tuz

Üzeri için:

1 paket bitter çikolata ( 80gr )

İlk olarak buzdolabında bekleyip sertleşmesi gereken ara kremayı hazırlamak gerekiyor. Bunun için sıcak suyun içine toz şekeri koyduktan sonra eriyinceye kadar karıştın. Bu arada çikolatayı benmari usulü ya da mikro dalgada 30 saniyede bir karıştırmak suretiyle eritin. 

Benim aldığım çikolata bu kez başka markaydı ondan mı kaynaklandı bilmiyorum biraz sıvı bir krema oldu. ben de bu yüzden biraz daha çikolata eritip kremaya ekleme yaptım.

Yumurta sarılarını cam bir kaseye aldıktan sonra benmari yapacağınız kabın üzerine ya da benim gibi su ısıtıcısının üzerine yerleştirin. Mikserin orta hızıyla bir iki dakika sarılar ılınıncaya kadar çırpın. Daha sonra sıcak suyu ip gibi olacak şekilde çırpma devam ederken akıtın. Burada amacımız yumurta sarılarını az da olsa ısıyla pişirmek. Fakat burada dikkat edeceğimiz nokta sıcak suyu birden dökmemek, aksi halde yumurtalar anında katılaşır ve pişerler. 

Şerbetli yumurtalar kabarıp köpük köpük olunca erittiğiniz çikolatayı da ekleyip tekrar iyice çırpın. Bu karışımı buzdolabına kaldırın ve beze yapımına geçin.

Çekilmiş fıstık, hindistan cevizi ve toz şekeri bir kapa aldıktan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Ardından tuz ve yumurta beyazlarını ekleyin. Mikserle tekrar iyice çırpın. Kıvamı kek kıvamından biraz daha ağır olmalı. Eğer yumuşak olduysa biraz daha fıstık yada hindistan cevizi ekleyin. Yumurta beyazlarının büyüklüğüne bağlı olarak sert bir kıvamda olmuş olabilir, öyle bir durumda damla damla su ekleyin.

Sıkma torbasının ucuna düz bir duy takarak harcınızı torbaya doldurun. Eğer sıkma torbanız yoksa bir tatlı kaşığıyla da yapabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ikişer parmak boşluk bırakarak ceviz büyüklüğünde sıkın.


170 dereceli fırında hafif hafif yanlardan ve altlardan kızarmaya başlayana kafar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduğunda aynı boyda olanları eşleştirin. Soğuyup sertleşen kremayı bir kurabiyeye sürüp ikinci kurabiyeyi  üzerine kapatın. Burada krema erimesin diye hızlı hareket edin. Hepsini bitirdikten sonra eğer aceleniz varsa derin dondurucuya kaldırın. Ertesi güne tüketecekseniz buzdolabına kaldırın ve yemeden önce çikolata kaplama işine başlayın. 


Bitter çikolatayı benmari usulü ya da mikro dalgada erittikten sonra kaynayan su ısıtıcısının üzerine koyun. Dolaptan çıkardığınız kurabiyeleri erimiş çikolatalara batırdıktan sonra fazla gelen çikolatayı akıtıp yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Her birine aynı işlemi uyguladıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırın. Çikolatalar sertleştiği zaman yemeğe hazır hale geleceklerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder