14 Ekim 2013 Pazartesi

SODALI ZEBRA KEK


Eminim bir çoğunuzun bildiği bir tarif zebra kek. Bu aslında kendi bildiğiniz ve her zaman yaptığınız her türlü kekinize uygulanabilecek bir model. Ben her aşamasını göstermek için fotoğraflandırdım. Kek tarifini birebir de uygulayabilirsiniz, çünkü sonuç gayet lezzetli oluyor. Şık davet sofralarına, günlerinize ya da beş çaylarınıza uygun bir sunum...

Benim kalıbım 24cm'lik. Siz daha ince çizgiler istiyorsanız daha küçük bir kalıp kullanın.

Malzemeler:

4 yumurta
1\2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kakao 25 gr
400 gr elenmiş un
1 şişe soda ( maden suyu ) 200 ml
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sodayı ekledikten sonra tekrar çırpın. Kakao hariç tüm malzemeleri de ekledikten sonra tekrar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcını iki eşit parçaya ayırın. Bir tanesinin içine bir paket kakaoyu ekledikten sonra iyice karışması için tekrar çırpın. Her ikisinin içine, eşit ölçülerde dökebilmeniz için aynı büyüklükte kepçe, bardak, fincan vb. koyun.


Yağlayıp unladığınız kalıbınızın içine bir ölçü beyaz harçdan dökün. Ardından tam ortasına gelecek şekilde kakaolu harçdan dökün.


 Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrar edin. Tepsiyi sallamanıza lüzum yok çünkü hamur birbirini iterek kalıba yerleşiyor.


Şekildeki gibi bir kürdan yardımıyla üstüne şekil verin.


Pasta dilimler gibi önce sekiz çizgi çizin.


Ardından ters istikamette aralarına sekiz tane daha çizgi çizin.


170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40-45 dakika içine batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder