20 Ekim 2013 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU MUFFİN

İçinde çikolata dolgulu cupcakelerden biraz farklı bir tarif. Cupcakeler içine aldığı daha likit dolgu sebebiyle biraz daha süngersi bir yapıda oluyorlar.


Fakat bu kekimiz daha browni tadında içindeki hindistan cevizi dolgusuyla çok farklı bir tat. Isırdığında içinden çıkan sürpriz görüntü insanı şaşırtıyor. Miktar olarak da içindeki dolgunun hacmi yüzünden çok fazla küçük kekiniz oluyor. 12'lik orta boy silikon kalıbım ve 20 civarında küçük boy kağıt kalıbımı rahatlıkla doldurdum.


Hindistan cevizli harcın sayısı konusunda kalıpların ölçüleri değişken olduğu için net bir sayı veremiyorum. Bu yüzden kalıbınızın büyüklüğüne göre önce fındık veya ceviz büyüklüğünde yuvarlarsanız daha pratik oluyor. Ben aşağıdaki gibi boyutlandırdıktan sonra, küçük kalıplarım için her parçayı ikiye bölerek kullandım.


Malzemeler:

Keki İçin:

275 gr un
1 tatlı kaşığı karbanot
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 yumurta
130gr esmer şeker
80 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
300 ml buttermilk  ( süt, limon suyu )


Hindistan Cevizi Dolgusu İçin:

150 gr labne peyniri
100 gr hindistan cevizi
3 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
1 paket vanilin


Dolgu malzemelerinin hepsini karıştırıp bir harç oluşturun. Kalıbınıza uygun büyüklüklerde parçaya ayırıp, bir kenara ayırın.


Buttermilk için 300ml sütün içine üç çorba kaşığı limon sıkın ve bir kenara ayırın.

Un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Bir yumurtayı karıştırma kabına kırın ve biraz çırptıktan sonra şekeri, tereyağını ardından da kesilmiş sütünüzü ( buttermilk ) ekleyin. Hepsi karışana kadar çırptıktan sonra unlu karışımı ekleyin ve unlar kaybolana kadar tekrar çırpın.

Oluşan kek hamurunuzda fırın tepsisine dizdiğiniz muffin kalıplarına birer tatlı kaşığı paylaştırın. Her birinin tam ortasına uygun büyüklükteki hindistan cevizi toplarından birer tane koyun. Tekrar tatlı kaşığıyla kek harcınızı, kabarma payını dikkate alarak ( birer parmak boşluk bırakın ) kalıpların üstüne hindistan cevizi toplarını
kapatacak şekilde doldurun.
                                           

170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Bu süre muffın kalıblarınızın büyüklüğüne göre değişiklik göstereceği için 20 dakika sonra ara ara kürdan testini uygulamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder