24 Ekim 2013 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SALATASI



Arkadaşlarıma yaptığım ve yayınlamayı hiç düşünmediğim bir salata tarifi var bugün sırada. O yüzden yemek masasında son anda çektiğim bu fotoğraf dışında başka görüntü yok elimde.Son anda ısrar üzerine hemen fotoğraflamış oldum. Bu tarz salata tarifleri vermek pek aklıma gelmiyor benim nedense. Daha farklı çoğunluğun bilmediği şeyleri paylaşmaya çalışıyorum. Ama benden kısırımın bile tarifinin yazılmasını isteyenler var. Kim bilir belki bir gün onu da yazarım.

Ben bu salatayı en çok yazın yaparım. İçine tavuk haşlayıp küp küp doğrayarak bir öğün haline de getirebilirsiniz. İşin en zor kısmı sebzeleri közlemekte bence. Daha doğrusu pazarlarda bile artık rahatlıkla bulabildiğimiz közmatiklerden almadan önce böyleydi. Közledikten sonra naylon poşete koyup ağzını sıkıca bağlayın. Soğuduktan sonra çıkartıp soyun daha rahat soyulduğunu göreceksiniz. Patlıcanları soyduktan sonra limonla ovarsanız kararmasını da engellemiş olursunuz. Gerçi patlıcanlarınız çok çekirdekliyse kararmayı önlemek biraz zor oluyor.

Malzemeler:

2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
yarım kg mantar
bir küçük kase mısır
bir küçük kase çekirdeklerinden ayrılmış siyah zeytin
bir tutam ince ince doğranmış maydanoz
zeytinyağ
limon
sirke
tuz

Öncelikle mantarları ince ince doğrayın az yağlı kızgın tavada suyunu çekip hafif renk değiştirene kadar pişirin soğuması için kenara alın.

Patlıcanları küp küp, biberleri uzunlamasına doğrayın. Geniş bir kaba aldığınız mısır ve zeytine, patlıcan, biber ve mantarları da ekleyin. Zeytinyağ, limon az miktarda sirke ile birlikte tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın.

Servis tabağına aldığınız salatanızı maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder