Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 diş sarımsak
süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı ince bulgur ( normal yoğurt kullanırsanız )
zeytinyağ
tuz
Süzme yoğurdun kıvamına göre akıcı bir kıvam olana kadar suyla açın.
Rendelediğiniz çiğ kabakların yarısını bir yemek kaşığı zeytinyağ ile kızgın tavada önce soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ayrı bir kaba alın. Tekrar yağ ekleyip kalan kabakları ekleyin. Onlarda suyunu çekince yoğurt koyup karıştırabileceğiniz geniş bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Biraz tuz ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip biraz suyla açtığınız süzme yoğurdu da ekleyin. Biraz tadına bakın gerekirse tuz ve sarımsağı artırabilirsiniz.
Eğer normal yoğurt kullanırsanız sulu bir salata olmaması için ince bulguru da bir kere yıkadıktan sonra ekleyip onu da salatanıza karıştırın..
Arzuya göre karabiber ve toz kırmızı biber ekleyip servis tabağına alın ve bol dereotuyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder