Daha dişe gelen, tok ve yoğun bir çikolata tadının olduğu pandispanyalardan hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Bana biraz ağır geldi tadı. Ben pastalarda daha yumuşak puf gibi pandispanyalardan hoşlandığım için pek hoşlandığımı söyleyemem. Ama oğlumun pastayla çok arası olmadığı halde çok hoşlandı mesela. Neyse mutlaka arzu edenler olacaktır, o yüzden arşivime koymaya karar verdim.
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao ( 25 gr )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 paket bitter çikolata ( 160 gr )
Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
Çikolataları benmari usulü eritin.
Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Şekeri de ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. 5-6 dakika çırptıktan sonra içine yoğurdu ekleyin ve biraz daha çırpın. Sıvı yağı ve çikolataları da ekleyip çok az daha çırpın.
Unlu karışımı ekledikten sonra mikserin düşük devrinde sadece unlar kaybolana kadar çırpın. Kenarlarını yağlamadan sadece tabanını yağladığınız kelepçeli kalıbınıza alın ve tezgaha sert bir şekilde bir kaç kez vurup havasını çıkartın.
170 derecede 30-40 dakika içine kürdan soktuğunuzda temiz çıkana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder