5 Aralık 2013 Perşembe

MEYVELİ PASTA


İkinci kurs günümde yaptığımız meyveli pasta. İlk hafta yaptığımız karamelli krokanlı pasta'nın  pandispanya ve pastacı kremasıyla aynı malzemeler kullanıldı. Tek farkı pastacı kreması piştikten sonra ocaktan alıp içine bir paket krem şanti ve 1/2 su bardağı süt koyup çırptık. Çilek bulamadığımız için çilek kullanamadık ama siz bulursanız mutlaka kullanın çünkü renkli olunca daha güzel duruyor.


Yumurta sarılarını çırparken içine şeker koymayı unuttuğu için-daha doğrusu poşetin dibinde kalan şeker konulmuş ve arkadaş ta ölçülü şekeri sanıp çırpmaya başlamış-  pandispanyası çok kabarmadı. Kremanın ve üstündeki şurupların şekeri sayesinde pandispanyanın şekeri, daha doğrusu şekersiz olduğu hissedilmiyordu. Üç kat kesilemedi, o yüzden iki katlı bir pasta oldu.

Ara kata pastacı kreması ve dilimlediğimiz muzları koyduk. Üst katını krem şantiyle kapladıktan sonra pastacı malzemelerine hazır olarak satılan sadece bir iki kaşık suyla açtığımız kırmızı jöle kullandık. Sıkma torbasına doldurduğumuz krem şantiyle süslemesini yaptıktan sonra çok ince doğradığımız meyvelerle süsledik. En üstü meyveler kararmasın diye, hazır satılan kırmızı sos da olduğu gibi şeffaf jöleyi sulandırarak kapladık.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder