4 Aralık 2013 Çarşamba

YER ELMASI SALATASI



Basit ve lezzetli bir salata. Daha önce hep denemek istedim, fakat ya niyetlendim ama yer elmasını alamadım ya da aldığım halde salataya koyamadan çıtır çıtır yiyerek tükettiğimiz için sanırım, yapma imkanım olmadı. Bu defa pazarda denk gelince ilk işim salatasını yapmak oldu. Hafif ve sağlıklı bir salata daha önce denemediyseniz tavsiye ederim.


Malzemeler:

6-7 adet yer elması
1 büyük boy havuç
1 kase dolusu yoğurt ( yoğurdunuz çok suluysa süzme yoğurt kullanın )
1 diş sarımsak
dilerseniz 1 yemek kaşığı mayonez
tuz

Yer elması çok çabuk karardığı için soyma ve rendeleme işlemini biraz hızlı yapmanız gerekiyor. Kabuğunun tamamını soymanız zor, o yüzden alacalı olarak bir kısmını soyabilir ya da iyice yıkadıysanız ve tazeyse kabukla bile kullanabilirsiniz. Rendelerken direk yoğurdunun içine rendelerseniz kararmasını da engellersiniz. Rendelediğiniz havuç ve sarımsağı da ekledikten sonra daha da lezzetlendirmek için mayonezi de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp, dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder