Fark ettim ki tatlıları ardı arkasına sıralamışım gene bu ara. Dızmana da köşe de öylece duruyor. Öyle güzel bir lezzeti nasıl atladım ben diye bugünkü pasta tarifimi elimin tersiyle hemen kenara şöyle bir itivermişim. Haaa, pasta kötümü idi demeyin o da nefis ama dızmana çok bekledi sırasını. Kahvaltılarınıza sıcak sıcak hazır hale getirebilirseniz ev eşrafı duruma bayılacaktır garanti ederim. Sadece kahvaltılara mı? Arkadaş toplantılarına da, beş çaylarına da hepsine hepsine...
1 paket yaşmaya ( ya da 1 paket instant maya )
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzeri İçin:
1 yumurta
100 gr erimiş tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
6 yemek kaşığı yoğurt
üzerine serpmek için, çörek otu, susam ya da haşhaş
Üç bardak kadar unun geniş bir kaba alın. Bir bardak ılık suyun içinde mayayı ve şekeri eritin. Unun ortasını havuz gibi açıp maya köpürmeye başlamadan ortasına suyu dökün. Suyun üzerini unla kapatın 10 dakika kadar bekletin. Ununuzda çatlamalar olunca diğer tüm malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin. Mayalanması için bir saat kadar ılık bir ortamda üstü kapalı bir şekilde bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder