16 Mart 2014 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ TARİFİ


Hindistan cevizi sütü de nedir? ne işime yarar? dediğinizi duyar gibiyim. Tatlı ya da tuzlu tariflerinde kullanıldığı gibi, vejeteryanların süt kremasına alternatif olarak da kullandığı ama ülkemizde pek yaygın kullanılmayan bir ürün. Arkadan gelecek tariflerime öz hazırlık olsun diye önce sütünün tarifini vermek istedim. Dilerseniz büyük marketlerde hazır konservelerde satılanlardan da alabilirsiniz.

Hemen bir misal vereyim, tatlı yaparken toz krem şantiyi bu sütün üstünde kalan yağlı kısmıyla çırparsanız daha farklı aroma yakalarsınız. Ama o zaman aynı tarifi rendelenmiş hindistan cevizi yerine, taze hindistan ceviziyle  yapmanızı öneririm, çok daha lezzetli oluyor çünkü. Bu defa, evde hali hazırda rendelenmiş hindistan cevizim olduğu için onu kullanarak yaptım. Eğer taze hindistan cevizi kullanırsanız kabuğunu kırdığınız hindistan cevizinizin üzerindeki kahverengi kısmı da soyduktan sonra, mutfak robotundan geçirip aşağıdaki tarifteki işlemleri aynı şekilde tekrar etmeniz yeterli.


Malzemeler:

1 bardak hindistan cevizi rendesi
3 su bardağı sıcak su


Mutfak robotunuzun içine hindistan cevizi rendesi ve sıcak suyunuzu koyun. Düğmesine iki üç saniyeyi geçmeyecek şekilde basılı tutup bırakın. Büyük robotumu çıkarmaya üşendiğim için rondomda yapma gafletinde bulundum ve miktar fazla geldiği için biraz taşma yaptı maalesef.


Pulse düğmesini kullanarak da yapabilirsiniz. Bu işlemi 4-5 kere tekrarlayın. Dilerseniz mutfakta kullandığınız temiz bir tülbentte sıkarak posasını suyunu ayırın ya da benim gibi varsa filtre kahve makinesiyle daha pratik bir şekilde yapın. Ayırdığınız hindistan cevizinin posasını bir tepsiye yayarak güneşli bir yerde kurutup kurabiye ve keklerinizin içine kullanabilirsiniz. Sütünü buzdolabına kaldırıp 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder