Fotoğraflarda gördüğünüz dekor olarak kullandığım meyveyi bilmeyenler için söyleyeyim hemen, adı star fruit denilen tropik bir meyve. Büyük hiper marketlerden birinde gezerken oğlumun avakado, mango, lime gibi farklı tropik meyvelere ve tatlara olan merakı yüzünden bu reyonda epey takıldık. Nedenimiz de satın alma pazarlığıydı. Lider, o meyveyi çok merak ettiği için almak istiyor fakat biz ebeveynler olarak tanesi 17 tl olan bu meyveyi alma ihtimalimizin sıfır olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Eeee nasıl oluyor da adı geçen meyve bu masada o zaman? diye soracaksınız eminim...Öyle bir yerden vurdu ki, kesinlikle hayır diyemedik çünkü. Karne aldıktan sonra bir türlü karar veremediği hediyesi olarak bunu istediğini ve ben ne istersem onu alacaktınız diye ona sunduğumuz teklifi bize hatırlatınca, O'na emin misin? demekten başka bir şey söyleyemeden kasada ödeme yapıyorduk bile.
Eve gelince ilk iş bu meyveyi yıkayıp dilimledik. Sanırım daha yeşil olduğu için henüz hamdı. Tadı da korukla erik arası bir şeylere benziyordu. Bir iki dilimden sonra beğenmediğini söyleyince ben de hemen fotoğraflarımda kullandım. Eee o kadar parayı nasıl çıkartıcaz başka türlü:)) Ekşi ve mayhoş meyveleri sevdiğim için kalanları çekim sonrası mideye indirmek de bana kaldı tabiiki:))
Pandispanyası için:
4 yumurta
3 türk fincanı toz şeker
1.5 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
1.5 türk kahve fincanı un
1 paket kakao ( 25 gr )
1 paket kabartma tozu
Marshmallowu İçin:
2 yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1\2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1\2 su bardağı ılık su
Üzeri İçin:
150 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı çiğ krema
Kekin üst kısmı alta gelecek şekilde tekrar pişirdiğiniz kalıba koyun. Bu aşamada kremayı fazla bekletmeyin, içinde jelatin olduğu için çabuk donabilir. Hazırladığınız kremanın tamamın tabanı oluşturan bu kekinizin üstüne dökün. Buzdolabında sertleşene kadar en az bir saat bekletin. Üst keki de üzerine kapattıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder