10 Mart 2014 Pazartesi

MARSHMALLOWLU PASTA

Mutfak Hatıralarında gördüğüm bu pastayı denemek için bu defaki bahanem, arkadaş toplantısına giderken elim boş gitmemek oldu:) Pastanın sosu, kreması, keki derken biraz tatlı geldi bana ama bir daha ki  sefere hepsinden biraz şeker miktarını azaltırsam daha damak tadıma uygun olacak sanırım.

Fotoğraflarda gördüğünüz dekor olarak kullandığım meyveyi bilmeyenler için söyleyeyim hemen, adı star fruit denilen tropik bir meyve. Büyük hiper marketlerden birinde gezerken oğlumun avakado, mango, lime gibi farklı tropik meyvelere ve tatlara olan merakı yüzünden bu reyonda epey takıldık. Nedenimiz de satın alma pazarlığıydı. Lider, o meyveyi çok merak ettiği için almak istiyor fakat biz ebeveynler olarak tanesi 17 tl olan bu meyveyi alma ihtimalimizin sıfır olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Eeee nasıl oluyor da adı geçen meyve bu masada o zaman? diye soracaksınız eminim...Öyle bir yerden vurdu ki, kesinlikle hayır diyemedik çünkü. Karne aldıktan sonra bir türlü karar veremediği hediyesi olarak bunu istediğini ve ben ne istersem onu alacaktınız diye ona sunduğumuz teklifi bize hatırlatınca, O'na emin misin? demekten başka bir şey söyleyemeden kasada ödeme yapıyorduk bile.

Eve gelince ilk iş bu meyveyi yıkayıp dilimledik. Sanırım daha yeşil olduğu için henüz hamdı. Tadı da korukla erik arası bir şeylere benziyordu. Bir iki dilimden sonra beğenmediğini söyleyince ben de hemen fotoğraflarımda kullandım. Eee o kadar parayı nasıl çıkartıcaz başka türlü:)) Ekşi ve mayhoş meyveleri sevdiğim için kalanları çekim sonrası mideye indirmek de bana kaldı tabiiki:))


Malzemeler:

Pandispanyası için:

4 yumurta
3 türk fincanı toz şeker
1.5 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
1.5 türk kahve fincanı un
1 paket kakao ( 25 gr )
1 paket kabartma tozu

Marshmallowu İçin:

2 yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1\2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1\2 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:

150 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı çiğ krema


 Pandispanyası için yumurta beyazı ve şekeri kar gibi olana ve kabınızı çevirdiğinizde içinden düşemeyecek kıvama gelene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu beraber eleyin. Çırpılan yumurta beyazlarına, yumurta sarılarını ve elenmiş unlu karışımı da ekleyin ve beraber çırpın. 26 cm'lik yuvarlak ya da kare kalıbınıza dökün. 160 derecede içine soktuğunuz kürdan kuru çıkana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tam ortasından ikiye bölün.


Marshmallow kreması için soğuk suyun içine jelatini kabarması için koyuyoruz. Tarifte sıcak suyun içine konulur diyordu ama sıcak suyun içinde jelatin topaklandığı için ben soğuk suyun içinde şişmesi için bekletmeyi uygun gördüm. Yumurta beyazlarını pandispanyadaki gibi şekerle kar haline gelene kadar çırpın. ( Yumurta beyazının çiğ kalmaması için ben su ıstıcısının buharının üzerinde benmari usulü çırptım. ) Krem şantiyi de yarım su bardağı sütle çırpın, koyulaştırın ve beyazlara ekleyin. Köşede duran jelatini de karışıma ekleyin ve iyice çırpın.

Kekin üst kısmı alta gelecek şekilde tekrar pişirdiğiniz kalıba koyun. Bu aşamada kremayı fazla bekletmeyin, içinde jelatin olduğu için çabuk donabilir. Hazırladığınız kremanın tamamın tabanı oluşturan bu kekinizin üstüne dökün. Buzdolabında sertleşene kadar en az bir saat bekletin. Üst keki de üzerine kapattıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırın.


Üzeri için benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz çikolatayla kremayı karıştırıp fazla bekletmeden sürün. Tekrar buzdolabına kaldırın kreması soğuyunca servise hazır demektir. Her dilimlediğinizde bıçağı temizlerseniz daha temiz dilimler elde edersiniz. Benim biraz aceleye geldiği için krema kekin üzerine bulaştı, görüntüyü biraz bozdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder