8 Mart 2014 Cumartesi

YUMURTA BEYAZLI ÇATLAK KURABİYE

İçinde un ve yağ olmayan, şekeri bol bir kurabiyede sıra. Çocuklar bayılıyor bu kurabiyeye, dışı çıtır içi yumuşak bir şey. Yapımı ve malzemeleri son derece basit. Burada dikkat edilmesi gereken yumurta beyazları sertleştiğinde çırpmayı bitirmek, eğer çok çırpılırsa beze kıvamına dönüşebiliyor. Şekil verme derdi olmadığı için yapım süresi de kısa. Yaklaşık 15 dakika civarında piştiği için fırının başından çok ayrılmamak lazım...



Malzemeler:

4 yumurta beyazı
2 paket kakao ( 50 gr )
300 gr pudra şekeri
1.5 su bardağı ceviz


Cevizleri yağsız tavada rengi dönene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.


Cevizler soğuduğunda yumurta beyazları hariç bütün malzemeyi bir kaba alın. Kaşıkla iyice karıştırıp harmanlayın.


Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta 2 dakika sertleşene kadar çırpın. Yavaş yavaş kakaolu karışıma ekleyin. Mikserin orta hızında karışım yoğunlaşana kadar 3 dakika çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz 2 fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla iki parmak boşluk bırakarak dizin. Burada büyüklük size kalmış, küçük isterseniz tatlı kaşığı, daha büyük kurabiyeler isterseniz yemek kaşığı kullanın.


175 derecede alt üst ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar iki tepsi halinde pişirin. Çatlamaları görünce tepsileri yer değiştirin. Alttaki tepsiye en alt rafa koyarsanız altı daha iyi pişecek ve yağlı kağıda yapışma ihtimali azalacaktır. Tepsileri çıkarınca kurabiyeleri soğumadan almaya çalışmayın, tabanları tepside kalabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder