Genelde dışarıda fast food tarzı yiyeceklerin olduğu yerlerde satılan soğan halkasını evde yapmak inanın çok kolay. Oğlum çok severek yediği için ben evde yapmayı tercih ediyorum. Malzemeler çok basit, yapımı desen sıradan bir kızartma işlemi ne kadar zor ise o kadar zor. Bayatladığında çıtırlığını kaybettiği için, tazeyken tüketildiğinde daha lezzetli oluyor. Ben yaparken göz kararı yapıyorum ama kıvamını koyu çorba, boza kıvamı gibi düşünerek siz de rahatlıkla yakalayabilirsiniz.
2 orta boy soğan
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
Mantosu İçin:
galeta unu
Soğanları birer parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Halkaları tek tek birbirinden ayırın.Bu arada küçük bir tencereye iki parmak kadar sıvıyağ doldurun. Çok kızgın yağda yanabilir o yüzden orta ateşte ocağın üstüne oturtun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder