7 Mart 2014 Cuma

SOĞAN HALKASI

Genelde dışarıda fast food tarzı yiyeceklerin olduğu yerlerde satılan soğan halkasını evde yapmak inanın çok kolay. Oğlum çok severek yediği için ben evde yapmayı tercih ediyorum. Malzemeler çok basit, yapımı desen sıradan bir kızartma işlemi ne kadar zor ise o kadar zor. Bayatladığında çıtırlığını kaybettiği için, tazeyken tüketildiğinde daha lezzetli oluyor. Ben yaparken göz kararı yapıyorum ama kıvamını koyu çorba, boza kıvamı gibi düşünerek siz de rahatlıkla yakalayabilirsiniz.


 Malzemeler:

2 orta boy soğan
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

kızartmak için sıvıyağ

Mantosu İçin:

galeta unu




Soğanları birer parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Halkaları tek tek birbirinden ayırın.Bu arada küçük bir tencereye iki parmak kadar sıvıyağ doldurun. Çok kızgın yağda yanabilir o yüzden orta ateşte ocağın üstüne oturtun.


Sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin. kabartma tozu, un ve nişastayı beraber eleyerek kullanırsanız topaklanmayı engellersiniz. Sos çok sıvı olursa üzerinden akar, katı olursa da her tarafına bulaştıramazsınız. Koyu bir çorba kıvamında olmalı. Kıvam bekledikçe koyulaşabiliyor, gerekirse kaşık kaşık maden suyu ekleyin. Eğer isterseniz toz kırmızı biber, karabiber ya da dilediğiniz herhangi bir baharatı bu sosa ekleyebilirsiniz.


Halkaları teker teker bu sosa batırın ve fazlasını akıtın. Bir tabağa aldığınız galeta ununa alıp her tarafını kaplamasını sağlayın. Yağın içinde altın sarısı renk alana kadar kızarın ve kağıt havlu koyduğunuz bir tabağın içine alarak fazla yağını süzdürün. Elinizde sos kalırsa biber, kabak, sosis ya da tavuk vb. yiyeceklerinizi de bu sosa bulayıp kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder