Bu yemek oldukça basit aslında...Pesto sosunu hemen her markette hazır bulabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz ama hali hazırda yoksa da hazır küçük bir kavanoz işinizi görecektir.
Malzemeler:
3 adet küçük boy tavuk göğsü
3 yemek kaşığı pesto sos
3-4 yemek kaşığı labne peyniri
Tavuğun Marinesi İçin:
kurutulmuş soğan ve sarımsak ( yoksa suları da olabilir )
tuz, köri, pul biber kekik, kurutulmuş sebze vb.
zeytinyağı
Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla önce ortadan uzunlamasına kesin. Daha sonra tavukları delmeden bıçağı verev tutarak o kesiği sağa doğru genişletin. Aynı işlemi sola doğru da yapın. Yani tavuğun içinde T şeklinde bir kesit oluşturuyoruz. Bu işlem sosun tavuğun içine iyice dolması için gerekiyor. Karnıyarık yapar gibi yaparsanız sorun çıkmaz. Eğer düzgün kesemezseniz yemeğiniz yavan bir tavuktan öteye geçemez.
Marinesi için gerekli bütün malzemeleri damak tadınıza göre dökün ve iyice karıştırın. Mümkünse bir gece ya da en az bir saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin.
Pesto sos ve labne peynirini beraber karıştırın içine bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin, beraber karıştırın. Buzdolabından aldığınız tavuk göğüslerinin içini doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder