27 Nisan 2014 Pazar

PESTO SOSLU TAVUK

Hafta sonu misafir ağarlamak isteyenler için gecikmemesi adına 23 Nisan haftası nedeniyle çok dolu olmama rağmen bu tarifi sıkıştırmak istedim ama gene de yetişmedi artık bir daha ki haftaya yapmak isterseniz aklınızda bulunması için bugün yayınlıyorum. Hafta sonu malum çocukların kursları, misafir ağarlama gibi nedenlerden dolayı buralara pek takılamıycam ama güzel tarif denemeleri için beni mutfakta bulabilirsiniz :))

Bu yemek oldukça basit aslında...Pesto sosunu  hemen her markette hazır bulabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz ama hali hazırda yoksa da hazır küçük bir kavanoz işinizi görecektir.

Malzemeler:

3 adet küçük boy tavuk göğsü
3 yemek kaşığı pesto sos
3-4 yemek kaşığı labne peyniri

Tavuğun Marinesi İçin:

kurutulmuş soğan ve sarımsak ( yoksa suları da olabilir )
tuz, köri, pul biber kekik, kurutulmuş sebze vb.
zeytinyağı


Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla önce ortadan uzunlamasına kesin. Daha sonra tavukları delmeden bıçağı verev tutarak o kesiği sağa doğru genişletin. Aynı işlemi sola doğru da yapın. Yani tavuğun içinde T şeklinde bir kesit oluşturuyoruz. Bu işlem sosun tavuğun içine iyice dolması için gerekiyor. Karnıyarık yapar gibi yaparsanız sorun çıkmaz. Eğer düzgün kesemezseniz yemeğiniz yavan bir tavuktan öteye geçemez.

Marinesi için gerekli bütün malzemeleri damak tadınıza göre dökün ve iyice karıştırın. Mümkünse bir gece ya da en az bir saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin.


Pesto sos ve labne peynirini beraber karıştırın içine bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin, beraber karıştırın. Buzdolabından aldığınız tavuk göğüslerinin içini doldurun.


Tavuklarının kesik ağızlarını mümkün olduğunca uc uca getirin 180 derecede tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder