250 gr kısa sosislerden ( uzun da olabilir)
4 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yumurtayla sütü çırpıcıyla iyice çırpın. Ardından unları, tuz ve şekeri de ekleyin. Harcınız koyu kıvamlı bir çorba kıvamına gelecek. Derin bir kabın ya da bardağın içine aktarıp yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada sosislerinizi kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın ve üzerlerini hafifçe unlayıp fazla unu silkeleyin. Tavanızı bir parmak kadar yağ koyun ve orta ateşte kızdırın.
Sosislerinizi tek tek çöp şiş çubuklarına batırın. Şişleriniz çok uzunsa ikiye bölebilirsiniz. Eğer çöp şişiniz yoksa çatal yardımıyla da harca bulayıp yağa bırakabilirsiniz.
Şişteki çubukları bardaktaki harca teker teker batırın çıkartın ve fazla sosu akıttıktan sonra kızgın yağa bırakın. Dikkatli bir şekilde döndürerek her tarafının pişmesini sağlayın. Bütün sosislere aynı işlemi uygulayarak sıcak servis edin. Ben soğuyup beklemiş halini de beğendim tadı gayet iyi geldi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder