23 Temmuz 2014 Çarşamba

KEŞKÜL


Ne boşladım ama demi... Bu ara o kadar yoğunum ki ama aklım hep blogumda...Hele ki bir de sayı istatistiklerine bakıp yaz olmasına rağmen düşüş hatta aksine yükseliş olduğunu görünce daha bir suçluluk hissediyorum. Ama her zaman ki gibi boş gelmedim ve sıcak yaz akşamları özellikle Ramazan için çok uygun bir tarifim var... Keşkül-ü Fukara... Nam-ı değer Keşkül yani...Sütlü tatlılardan hoşlanıyorsanız mutlaka hemen deneyin. Hele bir de günlük ya da açık sütle yaparsanız tadı iki kat daha artıyor...

Malzemeler:

50 gr badem unu ( üzerini geçecek kadar su koyup mümkünse bir gece bekletin )
1 lt süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağından bir parmak eksik pirinç unu
1 paket vanilya


Sütten bir su bardağı kadar kenara ayırın pirinç unu ve nişastayı da içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve bir kenara ayırın.

Süt ve yumurta sarılarını tencereye alın ve yumurta sarıları iyice kayboluncaya kadar çırpıcıyla iyice çırpın. Toz şekeri ve suda bekletilmiş badem ununu da ekleyin. Kaynayınca nişastalı sütü yavaş yavaş topaklanmaması için tek noktadan ekleyerek iyice karıştırmaya devam edin. Beraber kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kup bardaklarına kepçe yardımyla dikkatlice bölüştürün ve üzerini antep fıstığı tozuyla süsleyin. Buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra ya da ılık ılık afiyetle yiyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder