Malzemeler:
50 gr badem unu ( üzerini geçecek kadar su koyup mümkünse bir gece bekletin )
1 lt süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağından bir parmak eksik pirinç unu
1 paket vanilya
Süt ve yumurta sarılarını tencereye alın ve yumurta sarıları iyice kayboluncaya kadar çırpıcıyla iyice çırpın. Toz şekeri ve suda bekletilmiş badem ununu da ekleyin. Kaynayınca nişastalı sütü yavaş yavaş topaklanmaması için tek noktadan ekleyerek iyice karıştırmaya devam edin. Beraber kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kup bardaklarına kepçe yardımyla dikkatlice bölüştürün ve üzerini antep fıstığı tozuyla süsleyin. Buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra ya da ılık ılık afiyetle yiyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder