26 Temmuz 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ TOPKEK


Biz hanımların çaya gelen misafire tuzlu bulma konusunda tatlı bulmaya nazaran daha çok zorlandığımız kesin... Bu, işte tarif defterinize girmesi gereken o tuzlulardan biri... İster düz bir tepsiye döküp kare kare dilimleyerek servis yapın, isterseniz cup cake kalıplarına porsiyonluk, size kalmış...  İçindeki beyaz peyniri ezine kullanırsanız tadı katmerleniyor. Ama evinizde lorunuz arttı onu da kullanabilirsiniz tabii ki... Dilerseniz zeytin dilimleri, taze soğan, biraz kaşar ilavesi vb. malzemeler kullanarak kendi zevkinize göre de içindekileri değiştirebilirsiniz.

Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ ( zeytinyağı da olabilir )
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sert beyaz peynir
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı kepekli ya da normal un
1 çay kaşığı tuz ( kullandığınız peynirin tuzuna göre ayarlayın )

Üzeri için:

susam, çörek otu ( ben koymayı unuttum. )


Un, tuz ve kabartma tozunu beraber bir kaba eleyin.

Peyniri çatal yardımıyla ezin. Maydanoz ve dere otunu incecik kıyın.

Yumurtayı yoğurt kıvamına gelene kadar yaklaşık 5-10 dakika çırpın ( el mikserinde bile süre farklılık gösterdiği için tam net zaman veremiyorum ) Arkasından malzemeleri sırasıyla teker teker ekleyip homojenleşince çırpmayı bırakın. Dilerseniz cupcake kalıplarına doldurun dilerseniz yağladığınız kare kek kalıbınıza döküp 180 derecede içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. ( benim minik keklerim 40 dakikada pişti. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder