3 Temmuz 2014 Perşembe

GARNİTÜRLÜ RULO PATATES SALATASI



Benim en favori salatalarımdan biri...Kalabalık bir misafir geldiğinde ya da partilerde imdada yetişen oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir lezzet. İçinin malzemesi sınırsız, közlenmiş patlıcan, kırmızı biber ve mantarla da değişik bir tat yakalayabilirsiniz..


Sucuk salam tarzı ürünler kullanırsanız ve de aynı zamanda sıcak tüketmek isterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi serpip fırına verebilirsiniz. Ayrıca bir gün evvel yapıldığı için hem ertesi güne hazır olmuş oluyor hemde sertleştiği için kesilmesi daha kolay oluyor. Manto olarak dilerseniz maydanoz, dilerseniz dereotu ya da acıdan hoşlanıyorsanız pul biber de serpebilirsiniz.

Aşağıdaki malzemelerin miktarlarını kendiniz yapım aşmasında tadarak damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.


Malzemeler:

5 adet orta boy haşlanıp rendelenmiş patates
1 kase garnitür
4-5 adet küp küp doğranmış salatalık turşusu
bir çorba kaşığı mısır
1\2 limon suyu
5-6 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış sosis,salam vb.
2 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
sadece yaprak kısımları ince ince doğranmış bir demet maydanoz
tuz, karabiber

İç malzemeleri için garnitürü süzgeç yardımıyla yıkayıp iyice süzdürün. Turşuları, sosis ve salamları küp küp doğrayıp mısırlarla beraber garnitürlerle karıştırın. Bu noktada dilerseniz bir kaşık damak tadınıza göre daha mayonez ve hardal ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış patatesler soğuyunca rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. İçine tuz, hardal, karabiber, 2 yemek kaşığı mayonezi ve limon suyunu koyun ve beraber çok ezmeden karıştırın. Tadına bakarak içine koyduğunuz malzemelerin miktarları artırabilirsiniz.

Buzdolabı poşetini bir uzun ve bir kısa kenar olmak üzere makas yardımıyla kesin. Elinizde büyük bir dikdörtgen olmuş olacak. Bu poşeti tezgahınızın üzerine yerleştirin ve ince ince doğranmış maydanozları bu poşetin üzerine yayın.


Ardından patatesli harcınızı maydanozların üzerine kaşık kaşık dökün ve kaşığın tersiyle iyice eşit bir şekilde yayın.


Üzerine iç harcınızı yayarak dökün ve hafif hafif bastırarak patateslerin içine gömülmesini sağlayın. Fazla bastırmayın ama! yoksa dışından çıkar ve bu da kötü bir görünüme neden olur.Bu işlemi sarma esnasında malzemeler dökülmesin diye yapıyoruz.


Daha sonra buzdolabı poşetinin kısa kenarından başlayarak rulo yapmaya başlayın. Sararken buzdolabı poşetini mutlaka kullanın ama poşetin içeride kalmaması gerekiyor. Sararken poşeti rulonun kıvrılan kısmının altından alarak ve poşetin üzerinden ruloyu parmaklarınızla hafif hafif sıkarak hamurun birbirini tutmasını sağlamalısınız. Eğer bu işlemi yapmazsanız dilimleme aşamasında patatesleriniz dağılır.
Rulo tam sarıldığında tekrar ellerinizle son şeklini verin ve dikkatli bir şekilde tepsinizin üzerine alın. Buzdolabında en az bir saat tercihen bir gece dinlendirin. Ertesi gün poşeti üzerinden çıkartın ve dilimleyerek servis edin.










Eğer sıcak olarak yemeklerinizin yanına garnitür olarak düşünüyorsanız maydanozla mantolama işlemini atlayın Üzerine rendelenmiş kaşar serperek 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlayın.

Dilerseniz de üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder