23 Ekim 2014 Perşembe

FINDIKLI VE REÇELLİ KURABİYE



Çok leziz bir kurabiye sıradaki. Şekilleri biraz özensiz oldu ama tadı çok güzel. Aceleye geldiği için ben çok uğraşamadım siz biraz daha özenirseniz misafirleriniz için çok güzel bir ikram olabilir.
Ortasına benim çilek reçelim vardı hali hazırda ama siz dilediğiniz bir marmelatı kullanabilirsiniz.

Tarif Cenk Sönmezsoy'dan...


Malzemeler:

150 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
1/2 su bardağı pudra şekeri ( 80 gr )
1,5 su bardağı un ( 210 gr )
1/4 tatlı kaşığı tuz ( 2 gr )
1 yumurta beyazı
1 su bardağı kırık fındık ( 120 gr )
dilediğiniz  marmelat ya da reçel ( 1/3 su bardağı )


Fındık kırıklarını bir tabağa alın. Yumurta beyazını çatalla hafif köpürene kadar çırpın ve kanar alın.

Tereyağ ve pudra şekerini mikserle yumuşayıp iyice özleşene kadar beraber çırpın. Unu ve tuzu ekleyip mikserin en düşük hızında irili ufaklı hamur olana kadar çırpmaya devam edin. Hamur elinizle sıktığınızda bir araya gelen bir hamur olacak. Hamuru toparlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yaparak,  her yerini önce yumurta beyazına ve ardından fındık kırıklarına bulayın. Ortasını parmağınızı sokarak çukurlaştırın. Çatlayan yerleri varsa elinizle sıkıştırarak düzeltin.

Ben buzdolabımda yer olduğu için yağlı kağıdı serdiğim fırın tepsime dizdim. Sizin yeriniz yoksa daha uygun bir şeye ( kesme tahtası, yayvan tabak vs. ) birer parmak boşlukla dizip 20 dakika derin dondurucuda bekletin. Beklerken üzerine bir şey örtmeyin.

Fırını 180 derecede ısıtın. Süre bitiminde eğer kurabiyeleri pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetine ( yapışmamaları için ayrı ayrı dondurun) koyup pişireceğiniz zaman çözdürmeye gerek olmadan ısınmış fırında pişirmeye hazır halde oluyorlar.

Fırın tepsinizi ( tepsiye sığmayanları buzdolabında muhafaza edin. Bu şekilde buzdolabında 3 gün kalabilir. ) 180 derece 10 pişirin. 10 dakika sonunda tepsiyi fırından çıkarıp kabaran orta kısmını yuvarlak bir şeyle ( Spatula, tahta kaşık arkası vb. ) hafifçe bastırın. Tekrar fırına koyup fındıklar altın rengi olana kadar pişirin. İkinci tepsiye de aynı işlemleri uygulayın. Tepsiler ılınıp oda sıcaklığına gelince ortalarına dilediğiniz marmelat ya da reçelle doldurun.  Soğuyunca servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder