Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
hindistan cevizi
Kreması için:
Sade pastacı kreması
Çikolatalı sos için:
100 gr çikolata
100 gr süt kreması
Fırın tepsinizi yağlı kağıt serin.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kekiniz pişerken pastacı kremanızı hazırlayın. ( Kremayı bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz. )Pastacı kremasından iki üç yemek kaşığı kenarları kaplamak için ayırın.
Ayrı bir kaba bir su bardağı kadar hindistan cevizi döküp onu da kenarda hazır bekletin.
Pişen kekiniz soğuduğunda yuvarlak kalıp kullanarak daireler çıkartın. Eğer kalıbınız yoksa çay bardağını kullanabilirsiniz ama bardak keskin olmadığı için hamuru çok ezip ziyan olmasına neden olabiliyor.
Kek yeterince yumuşak olduğu için ben ihtiyaç duymadım ama daha yumuşak pastacıklar istiyorsanız çıkardığınız kekleri sütle ıslatabilirsiniz. Aralarına birer kaşık ya da sıkma torbasına koyarak sıkma torbasıyla kremasını koyun ve üzerine diğer parçayı kapatın. Bütün kekler bitene kadar bu işlemi tekrar edin
Artan kremadan iki üç yemek kaşığı kadar ayırdığınız kısmını sütle ya da kremayla biraz açın. Çok yumuşak yaparsanız krema akacağı için kıvamını kontrollü yaparsanız daha iyi olur.Yumuşayan kremaya iki katlı keklerinizin kenarlarını bulayıp ardından her yerini hindistan cevizi kaplayın. Üstünde açık kalan taraflara hazırladığınız çikolatalı ganajdan birer kaşık koyup yayın. Eğer ganajınız bu arada sertleştiyse benmaride biraz ısıtarak yumuşatabilirsiniz.
Artan kek parçalarını truff yaparak değerlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder