21 Ekim 2014 Salı

SULTAN KAVUĞU-İMAM SARIĞI


Basit ve hemen herkesin bir yerlerde denemiş olduğu bir tarif var bugün sırada.. Uzun zamandan beri yapmadığım bu tarifi sizinle paylaşmak için tekrar yaptım. Çocuklarda bu minik pastaları çok sevdiği için yakın zamanda tekrar yaparım gibi gözüküyor.


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

hindistan cevizi

Kreması için: 

Sade pastacı kreması

Çikolatalı sos için:

100 gr çikolata
100 gr süt kreması


Öncelikle ganajınız için kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Isınan kremaya çikolatalarınızı koyun ve eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara alın.

Fırın tepsinizi yağlı kağıt serin.


Un, kabartma tozu ve kakaoyu beraber eleyip bir kenara alın. Yumurta ve şekeri beraber yoğurt kıvamına gelene kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Zeytinyağı ve suyu da ekleyip biraz daha çırpın. Unlu karışımı da ekledikten sonra spatulayla yuvarlak hareketler yaparak karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dikkatlice döküp kenarlar kırılmasın diye her yere eşit şekilde yayın.

180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Kekiniz pişerken pastacı kremanızı hazırlayın. ( Kremayı bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz. )Pastacı kremasından iki üç yemek kaşığı kenarları kaplamak için ayırın.

Ayrı bir kaba bir su bardağı kadar hindistan cevizi döküp onu da kenarda hazır bekletin.

Pişen kekiniz soğuduğunda yuvarlak kalıp kullanarak daireler çıkartın. Eğer kalıbınız yoksa çay bardağını kullanabilirsiniz ama bardak keskin olmadığı için hamuru çok ezip ziyan olmasına neden olabiliyor.

 Kek yeterince yumuşak olduğu için ben ihtiyaç duymadım ama daha yumuşak pastacıklar istiyorsanız çıkardığınız kekleri sütle ıslatabilirsiniz. Aralarına birer kaşık ya da sıkma torbasına koyarak sıkma torbasıyla kremasını koyun ve üzerine diğer parçayı kapatın. Bütün kekler bitene kadar bu işlemi tekrar edin

Artan kremadan iki üç yemek kaşığı kadar ayırdığınız kısmını sütle ya da kremayla biraz açın. Çok yumuşak yaparsanız krema akacağı için kıvamını kontrollü yaparsanız daha iyi olur.Yumuşayan kremaya iki katlı keklerinizin kenarlarını bulayıp ardından her yerini hindistan cevizi kaplayın. Üstünde açık kalan taraflara hazırladığınız çikolatalı ganajdan birer kaşık koyup yayın. Eğer ganajınız bu arada sertleştiyse benmaride biraz ısıtarak yumuşatabilirsiniz.

Artan kek parçalarını truff yaparak değerlendirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder