Tarifi çok ayrıntılı anlatamıyorum çünkü dediğim gibi yazdan kalma bir tarif. Ölçüleri yazdığım kağıdı bulamadım ama zaten çok basit ve herkes kendi ölçülerine göre ayarlayabilir.
Köftenizi kendi usulünüze ya da buradaki tarife göre hazırlayın. Hamburger köftesi gibi şekil verin ve onları da arkalı önlü çok pişmeyecek şekilde kızartın.
Kişi sayısı x 2 adetince topan patlıcan dilimi gerekiyor. Yani 4 kişiyseniz 8 dilim olmalı. Tabii patlıcanın kızartırken fire vermesi ya da eşleştirirken ölçülerinin tutmaması gibi ihtimaller yüzünden yedeklerin olmasında fayda var. Dilimleri birer parmak kalınlığında kesip onları da kızgın yağda kızartın.
Beşamel sosu da porsiyon adetine göre hazırlayın.
Rendelenmiş domatesi sarımsak ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirip ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Domates istemezseniz salçalı sos da hazırlayabilirsiniz.
Fırın tepsinizin içine eşleştirdiğiniz patlıcanların altlarını ve üstlerine köfteleri ve en üste de tekrar diğer patlıcanı koyun.
Tepsiyi fırından alın ve domatesli sostan üzerlerine birer kaşık dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder