1 Kasım 2014 Cumartesi

KöFTELi PATLICAN KULESi



Gene tatlıları biraz fazla abartmışım bu ara o yüzden bu defa bir ana yemek tarifi vermek istiyorum. Sevgili arkadaşım Burcu'nun bana önerdiği bir yemek. İyi ki de önermiş bir patlıcan aşığı olarak her fırsatta yapıyorum. Yazdan kalma bir tarif aslında. Arşivde yazılmak için bekliyordu ben de tatlı tariflerinin arasına sıkıştırayım dedim. Artık kışında patlıcana rahatlıkla ulaşabildiğimiz için dileyen olursa bu aylarda da deneyebilir.

Tarifi çok ayrıntılı anlatamıyorum çünkü dediğim gibi yazdan kalma bir tarif. Ölçüleri yazdığım kağıdı bulamadım ama zaten çok basit ve herkes kendi ölçülerine göre ayarlayabilir.

Köftenizi kendi usulünüze ya da buradaki tarife göre hazırlayın. Hamburger köftesi gibi şekil verin ve onları da arkalı önlü çok pişmeyecek şekilde kızartın.

Kişi sayısı x 2 adetince topan patlıcan dilimi gerekiyor. Yani 4 kişiyseniz 8 dilim olmalı. Tabii patlıcanın kızartırken fire vermesi ya da eşleştirirken ölçülerinin tutmaması gibi ihtimaller yüzünden yedeklerin olmasında fayda var. Dilimleri birer parmak kalınlığında kesip onları da kızgın yağda kızartın.

 Beşamel sosu da porsiyon adetine göre hazırlayın.

Rendelenmiş domatesi sarımsak ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirip ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Domates istemezseniz salçalı sos da hazırlayabilirsiniz.

Fırın tepsinizin içine eşleştirdiğiniz patlıcanların altlarını ve üstlerine köfteleri ve en üste de tekrar diğer patlıcanı koyun.


Üstteki diğer patlıcanın üstüne birer yemek kaşığı dolusu beşamel sosu kenarlardan akacak şekilde dökün ve bir dilim domates koyun. Domateslerin üstüne de rendelenmiş kaşar peynirlerini koyup 190 derece fırında kaşarların rengi değişene kadar pişirin.


Tepsiyi fırından alın ve domatesli sostan üzerlerine birer kaşık dökerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder